Panningen, Netherlands

Voormalige discotheek wordt "ontmoetingscentrum voor jong en oud"

Nadat vorig jaar de deuren van Club Ultra op slot gingen, leek de kans klein dat er nog feesten zouden worden georganiseerd in de discotheek aan de Molenstraat. Maar nu er geen woningbouwplannen zijn op de locatie en het voormalige Kubke nog steeds leeg ligt, waagt Remco Heussen zich er nog één keer aan.
De redactie | 31 augustus 2023 17:06 | Aangepast op 31 augustus 2023 17:06
Vanaf 2019 runde Heussen samen met compagnon Jip Haanen Club Ultra. Na een verschil van inzicht met de investeerder en pandeigenaar, stapte hij uit de samenwerking. Hij startte zijn eigen marketingbureau en organiseerde feesten. Maar de droom om een eigen horecazaak te hebben bleef. Inmiddels heeft hij voldoende middelen om na enkele jaren weer terug te keren. Bij de zoektocht naar een nieuw pand stuitte hij weer op de voormalige discotheek. "Het bleef kriebelen en toen ik met de pandeigenaar in gesprek ging, bleken we er al snel uit te komen."

Ontmoetingsplek
Zelf noemt hij de nieuwe zaak geen discotheek. Het moet een ontmoetingscentrum voor jong en oud worden. Het klinkt ouderwets, maar dat is het volgens de nieuwe uitbater niet. "Switch is er voor iedereen. De ouderen zouden kunnen genieten van bandjes en de jongeren kunnen op zaterdagavond naar feesten komen." De opzet van de zaak is dat er regelmatig van invulling kan worden veranderd. Met partijen wil hij bijvoorbeeld feesten en thema-avonden gaan organiseren.

Kubke
Het pand schreef geschiedenis als Kubke, later Palladio. De club werd in 2017 failliet verklaard. Later werd ondernemer Nino Venezia de eigenaar, die vorig jaar de stekker uit de club trok. De hoge kosten en een tekort aan personeel maakten het niet mogelijk om verder te gaan. Heussen is niet bang dat hem hetzelfde overkomt. "Het uitgaan is van alle tijden dus dat zal zeker blijven. Na corona zag je dat veel festivals werden georganiseerd. Dat is inmiddels weer gestabiliseerd. Mensen zullen altijd de behoefte hebben voor het laagdrempelige stappen. Dat is wat we nu willen bieden tussen het drukke festivalseizoen." Tijdens de zomerperiode zal de zaak gesloten zijn. Mogelijk gaat dan het café Jaks, dat de naam houdt, wel open.

Oude tijden
Voor Heussen herleven oude tijden. Al was hij naar eigen zeggen na een dag al weer gewend. Ook heeft hij veel geleerd van zijn eerste periode in de zaak. "Ik ben een aantal jaren verder en weet hoe het werkt. Ik heb er veel zin in om met mijn team aan de slag te gaan." Er is wel wat werk aan de winkel. Want de lichten in de zaal en de barretjes zijn allemaal verwijderd. Het is de bedoeling dat de zaak in oktober weer open gaat.

Lees meer over:

Molenstraat|Switch|Helden|

Meest gelezen

Ann Philipsen overleden

De redactie | 28 apr 2024 14:29

Afscheid Ann Philipsen druk bezocht

De redactie | 4 mei 2024 17:00

Lees ook

Ann Philipsen overleden

Ann Philipsen (74) is overleden. De Heldense was een duizendpoot op cultureel gebied. Ze was schrijf...

Oud-burgemeester voormalige gemeente Helden overleden

Ben Schellekens, oud-burgemeester van de voormalige gemeente Helden, is overleden. Hij werd 86 jaar.

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Een wooncomplex in een groene omgeving voor jong en oud, waar continu zorg geboden en gewaarborgd wo...

Komende maanden groot onderhoud aan wegen in Baarlo, Helden en Meijel

De komende maanden voert de gemeente Peel en Maas grote onderhoudswerkzaamheden uit aan enkele wegen...

Fietster gewond na aanrijding met auto in Helden

Een fietster is woensdagmiddag gewond geraakt nadat ze werd aangereden door een auto. Het ongeval ge...

Doneeractie gestart na brand bij aspergebedrijf

Nog geen 12 uur na de verwoestende brand bij het aspergebedrijf in Helden is er een crowdfundactie o...