Panningen, Netherlands

Wisselende reacties op verkeersproef in centrum Panningen

Enkele parkeerplekken op het Raadhuisplein zijn tijdens de proefperiode afgesloten.
Eenrichtingsverkeer in het centrum van Panningen. Het is wennen voor de bezoekers. Voor de herinrichting van het Panningse centrum worden verkeersproeven uitgevoerd.
Youri Buis | 8 november 2023 16:27 | Aangepast op 8 november 2023 16:27
Wennen
De eerste proeven vinden momenteel plaats. Het instellen van het eenrichtingsverkeer is de eerste stap. “Dat betekent dat mensen nog wel vanuit de Patersstraat de Raadhuisstraat kunnen inrijden en naar het Raadhuisplein kunnen gaan, maar niet vice versa”, zegt projectleider Willy Schers van de gemeente Peel en Maas. “Op die manier gaan we het testen.”

Niet iedereen blijkt op de hoogte van de ontwikkelingen, dus voor de bezoekers zijn de veranderingen wennen. “Ik heb eigenlijk geen idee wat de nieuwe situatie is”, zo klinkt het. Een andere bezoeker valt het op dat de verkeerssituatie nogal wisselt in het centrum van Panningen. “Ik heb dus wel even geduld om rond te rijden”, vertelt ze.

Parkeren
In de toekomstige situatie komen er minder parkeerplaatsen op het Raadhuisplein. Daarom worden er tijdens de proefperiode een aantal plekken afgesloten. “Ik denk dat het te veel van het goede in één keer is. Er zijn te weinig parkeerplaatsen om hier te parkeren. Als je dan een andere parkeerplek wil zoeken, ben je verplicht om door de buurt te rijden waar het daardoor veel drukker is”, zegt een bezoeker, die vreest dat de nieuwe situatie afschrikt. “Het komt de winkeliers niet ten goede.”

Enkele bewoners in het centrum ervaren overlast van de drukte, met name door de foutparkeerders. Waar die auto’s dan naartoe zouden moeten? “Rondom het dorp! Dan maar wat langer lopen als je graag midden in het dorp bent. Wij zouden de auto’s graag geweerd hebben uit de stad”, aldus één van de bewoners.

Afsluiten
De verkeersproef duurt tot en met zondag 19 november. De tweede proefperiode staat gepland na carnaval. “Dan gaan we een gedeelte van het gebied afsluiten voor verkeer. Op die manier proberen we inzicht te krijgen in de verkeersstromen en het parkeren in dit centrum van Panningen”, legt projectleider Schers uit.

Lees ook

Motto Jan Bouten vereeuwigd in centrum

Bij zijn afscheid als centrummanager heeft Jan Bouten zijn slogan ‘samenwerken maakt het verschil’ v...

Jan Bouten afgelost als centrummanager: “Altijd nieuwe ideeën”

Na ruim 19 jaar centrummanager van Panningen te zijn geweest, heeft Jan Bouten zijn stokje overgedra...

Vragenlijst over verkeersproeven in centrum Panningen

De gemeente doet onderzoek naar de effecten van de verkeersproeven die het afgelopen half jaar werde...

Schoenenzaak in centrum Panningen gaat sluiten: pand verkocht

Trend Schoenmode in Panningen gaat sluiten. Het pand aan de Raadhuisstraat waarin de schoenenzaak is...

Tweede verkeersproef in centrum Panningen gestart

Zes weken lang een gewijzigde verkeerssituatie in het centrum van Panningen. De kruising Raadhuisstr...

Tweede verkeersproef in centrum Panningen

Op maandag 19 februari gaat de tweede verkeersproef in het centrum van Panningen van start. Er is da...