Panningen, Netherlands

Noodkreet burgemeesters voor opvang asielzoekers

Achttien Limburgse burgemeesters hebben samen met gouverneur Emile Roemer een brandbrief geschreven aan het kabinet om aandacht te vragen voor de opvang van asielzoekers in hun gemeenten.
De redactie | 22 mei 2023 17:38 | Aangepast op 22 mei 2023 17:38
De Limburgse gemeenten lopen tegen de grenzen aan wat betreft de opvang van asielzoekers en de burgemeesters vrezen voor ontwrichting van de samenleving als de overheid het vluchtelingenvraagstuk niet anders gaat aanpakken.

Aanpak
De bestuurders roepen op om de problemen over de opvang van asielzoekers als een crisis te gaan bestrijden en een doortastende aanpak op landelijk niveau neer te zetten. Hierbij moeten zelfs bevoegdheden van Commissaris van de Koning en minister-president worden ingezet. Het is noodzakelijk dat er snel actie ondernomen wordt om deze problematiek structureel aan te pakken.

Vermindering instromers
Daarnaast dringen de burgemeesters en gouverneur Roemer erop aan dat ook Europa effectief moet optreden om substantiële vermindering van instroom van vluchtelingen op korte termijn mogelijk te maken. Er moet dus niet alleen gekeken worden naar het probleem binnen Nederland, maar ook naar mogelijke oplossingen buiten onze landsgrenzen.

Lees meer over:

Asielzoekers|

Meest gelezen

DES Group neemt Regio Service over

De redactie | 30 nov 2023 13:55

Auto komt tot stilstand na botsing in Panningen

De redactie | 3 dec 2023 21:31

Bouw woningen Raadhuisstraat gestart

De redactie | 1 dec 2023 15:23

Lees ook

Opvang asielzoekers: regio voldoet aan opdracht Rijk

Met de opvang van asielzoekers in Horst aan de Maas en Roermond voldoet de Veiligheidsregio Limburg-...