Panningen, Netherlands

Noord Limburgs Groen wijzigt naam in NLG Buitenkansen

De werknemers aan het werk Foto: NLG Buitenkasen
Hoveniersbedrijf Noord Limburgs Groen wijzigt haar naam in NLG Buitenkansen. Het bedrijf wil de combinatie van een regulier hoveniersbedrijf met een sociale norm duidelijker in de markt zetten. Het vernieuwde concept werd gelanceerd tijdens Venlo in Business.
De redactie | 8 april 2022 11:43 | Aangepast op 8 april 2022 11:43
Ontwikkeling
Rob Vercoulen uit Meijel, operationeel directeur NLG Buitenkansen over de nieuwe naam en het aangepaste verhaal. “Al meer dan twaalf jaar bewijzen we dat we het maximale uit mensen kunnen halen als je het werk goed organiseert en de mensen op een bepaalde wijze benadert en begeleidt. Dat doen we inmiddels in een straal van vijftig kilometer om Venlo met zo’n veertig mensen. De ontwikkeling die het bedrijf heeft doorgemaakt én het feit dat we geen sociale werkvoorziening zijn maar ook geen ‘gewone’ hovenier’ waren aanleiding om onze positionering te herzien.”

Floriade
NLG Buitenkansen is een resultaat van Floriade 20212. Hoveniersbedrijven Herman Vaessen, Idverde (toen BTL) en Jonkers Hoveniers sloegen de handen ineen door samen en op een sociale wijze in te schrijven voor het groenonderhoud op het Floriadeterrein. Dat lukte waarna het bedrijf een aantal jaren later de groenactiviteiten en dertien groenmedewerkers overnam van WAA-groep. Hoewel de oprichtende hoveniers nog altijd aandeelhouder zijn, is het bedrijf in de jaren enorm verzelfstandigd.

Meest gelezen

Politie zoekt vermiste vrouw

De redactie | 27 sep 2022 15:51

Politie vindt loslopende pony's in Panningen

De redactie | 27 sep 2022 09:34

Kind aangesproken door vreemde man in Meijel

De redactie | 28 sep 2022 17:03

Lees ook

Oproep IVN: ''Meer groen in Peel en Maas''

Het IVN Helden en omstreken wil dat er de komende jaren meer bomen worden geplaatst in de gemeente P...

Woensdag geen GFT-inzameling in Reuver en Beesel

Vanwege personeelstekort wordt er woensdag in Reuver en Beesel géén GFT-afval ingezameld. Dat laat...