Panningen, Netherlands

NOS Nieuws van de Week start bij Omroep P&M

Vanaf donderdag 16 februari is het NOS Nieuws van de Week wekelijks te zien bij Omroep P&M. Het NOS Nieuws van de Week is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg.
De redactie | 13 februari 2023 15:58 | Aangepast op 13 februari 2023 15:58
Dit journaal is begrijpelijk voor iedereen, ook voor mensen die het soms lastig vinden om het nieuws te volgen. Omdat ze bijvoorbeeld moeite hebben met de Nederlandse taal of met lezen en schrijven. In het NOS Nieuws van de Week komen iedere week drie actuele nieuwsonderwerpen aan bod. Sommige begrippen worden extra uitgelegd door de presentator en er wordt gebruik gemaakt van rustiger beeld.

Voor iedereen
Bart Nelissen, hoofdredacteur van Omroep P&M: "Omroep P&M is er van en voor iedereen. Dat betekent dat iedereen het nieuws moet kunnen begrijpen. We werken op meerdere manieren samen met de NOS. Met deze uitzendingen kunnen we alle inwoners voorzien van actuele en begrijpelijke informatie.

Behoefte
Giselle van Cann, hoofdredacteur NOS Nieuws: “We hebben gemerkt dat het Nieuws van de Week een behoefte vervult bij een groot aantal mensen. Het is van belang dat we de mensen waarvoor we dit maken zo goed mogelijk weten te bereiken, dus we zijn erg blij dat steeds meer lokale en regionale omroepen ervoor kiezen om de samenwerking aan te gaan.”

Experiment
Het NOS Nieuws van de Week begon als experiment in november 2021. Eerst was het journaal alleen via YouTube te bekijken. Inmiddels zenden verschillende lokale en regionale omroepen het NOS Nieuws van de Week uit op hun zenders.

NOS Nieuws van de Week: Vanaf donderdag 16 februari, elke week op donderdag en vrijdag om 12.00 en 17.00 uur te zien bij Omroep P&M.

Lees meer over:

NOS|

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Man (75) vermist in omgeving Panningen

Youri Buis | 19 apr 2024 14:36