Panningen, Netherlands

Omroepen Horst a/d Maas en P&M gaan samenwerking aan

Omroep Horst aan de Maas en Omroep P&M willen met elkaar in gesprek om tot een nauwe samenwerking te komen die moet resulteren in een fusie tussen beide omroepen. Dat heeft Omroep Horst aan de Maas aan het college van de gemeente Horst aan de Maas laten weten.
Bart Nelissen | 14 juni 2021 10:30 | Aangepast op 14 juni 2021 10:30
Een groep vrijwilligers van de omroep pakte zich in maart bij elkaar om de stichting over te nemen om de toekomst te waarborgen. Dit gebeurde in nauw overleg met het gemeentebestuur.

‘’Het is voor eenieder glashelder dat schaalvergroting door samengaan van meerdere lokale omroepen noodzakelijk is. Een zelfstandige Omroep Horst aan de Maas alleen is immers op de lange termijn niet levensvatbaar’’, zo laat Thijs Rutten van de Raad van Toezicht weten. Er werd een onderzoek uitgevoerd naar mogelijke samenwerkingen. Ook voerden de vrijwilligers gesprekken met organisaties uit de regio.


Uitkomst van diverse gesprekken is dat Omroep Horst aan de Maas in gesprek gaat met Omroep P&M om tot een fusieplan te komen. Ook spreekt de Raad van Toezicht van Omroep Horst aan de Maas de intentie uit om in de toekomst samen te blijven werken met Omroep Venray.

‘Omroep P&M past voor nu beter bij Omroep Horst aan de Maas dan Omroep Venray. De omroep is verder in de transitie naar een moderne mediaomroep’, aldus Rutten.


Omroep P&M presenteerde onlangs een strategisch plan voor de komende vier jaren en ontving vrijdag twee Lokale Media Awards. Sinds 1 januari is de omroep van Peel en Maas ook de lokale omroep van de gemeente Beesel.


Voorzitter Maurice Vervoort is blij met de ontwikkelingen. ‘Een hechte samenwerking is belangrijk. In ons strategisch plan staat dit ook beschreven. Daarbij is het belangrijk dat de eigen identiteit van de organisaties behouden blijft, zodat het publiek zich blijft herkennen in de lokale omroep.’

Het is de bedoeling dat er een samenwerking ontstaat tussen Omroep Horst aan de Maas en Omroep P&M met de eigen namen, maar onder een gezamenlijke organisatie. De toekomstige organisatie bestrijkt straks de gemeenten Peel en Maas, Horst aan de Maas en Beesel. In totaal gaat het om zo’n 100.000 inwoners.

Meest gelezen

Nieuwe woningen in oud Rabobank-pand in Panningen

De redactie | 21 sep 2022 14:34

De Heuf neemt tijdelijke energiemaatregelen

De redactie | 20 sep 2022 11:04

Lees ook

'Grote en kleine bos KVW hoogtepunt van de week'

Het hele dorp is ermee bezig: Kindervakantiewerk in Maasbree. En dat al zestig jaar lang. De jubileu...

Zaterdag: mirabellen plukken bij Fruitboerderij uit Baarlo

Fruitboerderij in Baarlo opent zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur haar deuren voor een mirabellen pl...

Politie kan huisnummer niet vinden; spuit het op wegdek

De politie in Peel en Maas doet de oproep aan de inwoners om te zorgen voor een zichtbaar en leesbaa...

Meijelse visvijver gesloten na vondst dode eenden

De visvijver aan de Donk in Meijel is sinds zaterdag gesloten. De visvereniging heeft twee dode eend...

Aantal misdrijven Beesel neemt toe

In juli zijn er 38 misdrijven geregistreerd in de gemeente Beesel. Een maand eerder waren dit er 31....

Provincie wil Arriva sancties opleggen

Wanneer ritten van Arriva met bussen en treinen uitvallen vanwege het personeelstekort, gaat de prov...