Panningen, Netherlands

Onderzoek verkeerssituatie Kessel: bewegwijzering aanpakken

De Markt in Kessel Foto: Bart Nelissen
De verkeersstructuur in Kessel is op orde. Dat blijkt uit een onderzoek dat de gemeente door een extern bureau heeft laten uitvoeren. Wel kan de bewegwijzering naar parkeerplaatsen beter. Daarom gaat de gemeente dat aanpassen.
De redactie | 15 september 2022 21:08 | Aangepast op 15 september 2022 21:08
Al jaren klagen inwoners dat het te druk is in het dorpscentrum en te weinig parkeerplekken zijn. De gemeente liet een onderzoek uitvoeren, na aandringen van het dorpsoverleg in Kessel. Het onderzoek moest in kaart brengen hoe groot de verkeer- en parkeerproblematiek in Kessel is. Inwoners ontvingen een enquête. De opkomst hiervan was zeer hoog. Ook waren er schouwen en metingen in het dorp.

Onderzoek
Uit de enquête blijkt dat inwoners het vele verkeer op de Markt als een probleem ervaren. Ook de inrichting van deze straat en het aantal parkeervoorzieningen worden volgens veel inwoners als negatief ervaren. Uit het onderzoek blijkt dat vooral tijdens het toeristenseizoen het aantal voertuigen in het verkeer hoger uitvalt. Met name de toename van het aantal fietsers valt op. Volgens de onderzoekers levert het geen verkeersonveilige situaties op waardoor maatregelen noodzakelijk zijn.

Bewegwijzering
Wat er beter kan, is de bewegwijzering in het dorp. De parkeerdruk op de Markt is te hoog. Parkeerplekken in de buurt, bijvoorbeeld bij camping Gravenhof, worden onvoldoende benut. De bewegwijzering die er nu is, leidt de bezoekers naar de Markt in plaats van naar de andere plekken. Daarom wordt geadiviseerd om de bewegwijzering aan te pakken. Dit zou tot gevolg hebben dat er ook minder verkeer over het Veersepad komt. Nu klagen bewoners daar over verkeersoverlast. Er wordt nu te hard gereden.
Markering
Als voorbeeld in het onderzoek wordt de kruising van de Baarloseweg, Markt en Ondersteweg genoemd. Het kruispunt zou automobilisten uitnodigen om rechtstreeks de Markt op te rijden. Door de voorrangssituatie te wijzigen en een nieuwe markering op de weg aan te brengen, worden automobilisten geleid om de auto tegenover camping Gravenhof te parkeren, in plaats van in het centrum. Dit is een van de aanpassingen die worden gedaan.

Aanpakken
Het college heeft besloten de parkeerverwijzing aan te pakken. Dit zijn volgens wethouder Erik Nijssen simpele aanpassingen, waar geen wegen voor afgesloten hoeven te worden. Bovendien valt het binnen het budget van de gemeente en daarom hoeft er geen krediet worden aangevraagd bij de gemeenteraad. Nog voor het toeristische seizoen worden deze zaken aangepakt, om dit volgende zomer te evalueren.
Parkeerplaats Gravenhof Foto: Bart Nelissen

Lees meer over:

Kessel|Verkeer|Bewegwijzering|

Meest gelezen

Vriendengroep valt 'met de deur in huis'

Eric Reijnders | 18 mei 2024 19:41

Uitgever van de Hallo failliet

De redactie | 18 mei 2024 19:58

VV Baarlo vrouwen kampioen vierde klasse

Jari Janssen | 21 mei 2024 09:52

Lees ook

Motorrijder valt in bos, ambulance blijft vastzitten in modder

Een motorrijder is donderdagmiddag gevallen in het bos ter hoogte van de Kesselseweg en Heldenseweg ...

Twee gewonden na botsing op A73 bij Reuver

Op de A73 zijn dinsdagmiddag twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. Dat meldt L1 Nieuws. Er viel...

Health & Sports Kessel opent 6 juni

Health & Sports Fitnessclub Kessel kan haar deuren officieel gaan openen. Op 6 juni wordt de sportsc...

Celstraf voor kungfu-sekteleider die school had in Kessel

René L., een sekteleider uit Roggel, is in hoger beroep veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. D...

Bestuurder zwaargewond na ongeval Peelweg in Meijel

Een bestuurder is donderdagavond zwaargewond geraakt na een ongeval op de Peelweg in Meijel. De auto...

Kesselse muzikant wil met nummer mentale problemen bespreekbaar maken

De uit Kessel afkomstige Jerôme Lenders heeft een nummer uitgebracht. In 'Een jeugd zonder zorgen' z...