Panningen, Netherlands

Openingsweekend Océ Museum

De nagebouwde apotheek van Lodewijk van der Grinten, innovatiestap boterkleursel, in Océ Museum Fotograaf: Wiel Janssen
Het volledig gerenoveerde Océ Museum in Venlo opent weer haar deuren in het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 mei. Bezoekers zijn tussen 13.00 en 17.00 uur welkom om een kijkje te nemen in de nieuwe tentoonstelling ‘Beleef de 7 verhalen van Océ’.
De redactie | 13 mei 2022 12:12 | Aangepast op 13 mei 2022 12:12
De entree is gratis en aanmelden is niet nodig. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid beschikbaar. Het adres is St. Urbanusweg 17 (poort 35).
Naast de iconische kopieerapparaten word je verrast door een explosie aan kleurrijke verhalen die de hele geschiedenis van het roemrijke Océ vertellen.

Het Océ Museum is 40 jaar geleden door oudgedienden van Océ opgericht. Het speelt een belangrijke rol bij het bewaken en presenteren van het erfgoed van het 145 jaar oude bedrijf. Momenteel werken er 45, voornamelijk, vrijwilligers en beschikt het Océ Museum over een groot archief waarin de historie van het bedrijf is vastgelegd. Hierdoor worden de ontwikkeling van de producten en toenmalige organisatie in een groter perspectief geplaatst. Je ziet niet alleen de apparatuur, maar ook de ontwikkeling van de techniek en de groei van het bedrijf in het licht van de veranderende wereld.In zeven thematische verhalen worden de bezoekers meegenomen op een reis door de tijd. Van boterkleursel tot kopiëren en uiteindelijk het printen van de wereld. Naast


informatiebeschrijvingen bij uiteenlopende apparaten, zelfs enkele historische exemplaren van oprichter Lodewijk van der Grinten, biedt het museum een nagebouwde apotheek en een honderdjarig blauwdruk lichtraam. Na een duik in de historie maak je ook kennis met meer recente technische innovaties.
Er gaat een verrassende wereld schuil achter het hightechbedrijf dat Océ geworden is. Hoe zijn innovaties tot stand gekomen? Welke ontwikkelingen lagen eraan ten grondslag? Was er een wetenschapper met een geniaal inzicht? Welke relatie had het bedrijf met de regio? Met al die verhalen maakt het Océ Museum het hightech verhaal echt interessant.

Van Océ naar Canon Production Printing
Het bedrijf Océ groeide in anderhalve eeuw uit van een ‘startup in boterkleursel’ tot een wereldleider in hightech printsystemen. Op het hoogtepunt is het Nederlandse Océ actief in meer dan tachtig landen en werken er wereldwijd ruim 20.000 mensen
en opereert het bedrijf vanaf 2020 onder de naam Canon Production Printing. Het hoofdkantoor van Canon Production Printing is gevestigd in Venlo.

De 2,5d reproductie van het Joodse Bruidje Fotograaf: Stefan Koopmans

Meest gelezen

Bregje maakt kunst van placenta's

De redactie | 29 sep 2023 17:16

Nieuw leven in Café Pierke

De redactie | 4 okt 2023 14:53

Lees ook

HALLO vanaf november niet meer huis-aan-huis bezorgd

De HALLO Peel en Maas wordt vanaf 1 november niet langer gratis huis-aan-huis verspreid. Uitgever Ke...

Saskia wint 'Wat 'n Plaetje'

Saskia Houben is de winnaar geworden van het tv-programma 'Wat 'n Plaetje'. De finale werd woensdaga...

Musschenberg Kessel-Eik in ere hersteld

De Musschenberg in Kessel-Eik is in ere hersteld. Vroeger was het normaal om op deze plek van het ui...

Gemeente start verkeersproef in centrum Panningen

De gemeente Peel en Maas start maandag 9 oktober met de eerste verkeersproef in het centrum van Pann...

Nieuw leven in Café Pierke

Maurice Peeters uit Helden gaat Café Pierke nieuw leven inblazen. De kroeg opent in november onder d...

Architect gekozen voor kindcentrum De Riet

Het project voor de nieuwbouw van Kindcentrum de Riet in Panningen is van start gegaan. In dit nieuw...