Panningen, Netherlands

Openingsweekend Océ Museum

De nagebouwde apotheek van Lodewijk van der Grinten, innovatiestap boterkleursel, in Océ Museum Fotograaf: Wiel Janssen
Het volledig gerenoveerde Océ Museum in Venlo opent weer haar deuren in het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 mei. Bezoekers zijn tussen 13.00 en 17.00 uur welkom om een kijkje te nemen in de nieuwe tentoonstelling ‘Beleef de 7 verhalen van Océ’.
De redactie | 13 mei 2022 12:12 | Aangepast op 13 mei 2022 12:12
De entree is gratis en aanmelden is niet nodig. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid beschikbaar. Het adres is St. Urbanusweg 17 (poort 35).
Naast de iconische kopieerapparaten word je verrast door een explosie aan kleurrijke verhalen die de hele geschiedenis van het roemrijke Océ vertellen.

Het Océ Museum is 40 jaar geleden door oudgedienden van Océ opgericht. Het speelt een belangrijke rol bij het bewaken en presenteren van het erfgoed van het 145 jaar oude bedrijf. Momenteel werken er 45, voornamelijk, vrijwilligers en beschikt het Océ Museum over een groot archief waarin de historie van het bedrijf is vastgelegd. Hierdoor worden de ontwikkeling van de producten en toenmalige organisatie in een groter perspectief geplaatst. Je ziet niet alleen de apparatuur, maar ook de ontwikkeling van de techniek en de groei van het bedrijf in het licht van de veranderende wereld.In zeven thematische verhalen worden de bezoekers meegenomen op een reis door de tijd. Van boterkleursel tot kopiëren en uiteindelijk het printen van de wereld. Naast


informatiebeschrijvingen bij uiteenlopende apparaten, zelfs enkele historische exemplaren van oprichter Lodewijk van der Grinten, biedt het museum een nagebouwde apotheek en een honderdjarig blauwdruk lichtraam. Na een duik in de historie maak je ook kennis met meer recente technische innovaties.
Er gaat een verrassende wereld schuil achter het hightechbedrijf dat Océ geworden is. Hoe zijn innovaties tot stand gekomen? Welke ontwikkelingen lagen eraan ten grondslag? Was er een wetenschapper met een geniaal inzicht? Welke relatie had het bedrijf met de regio? Met al die verhalen maakt het Océ Museum het hightech verhaal echt interessant.

Van Océ naar Canon Production Printing
Het bedrijf Océ groeide in anderhalve eeuw uit van een ‘startup in boterkleursel’ tot een wereldleider in hightech printsystemen. Op het hoogtepunt is het Nederlandse Océ actief in meer dan tachtig landen en werken er wereldwijd ruim 20.000 mensen
en opereert het bedrijf vanaf 2020 onder de naam Canon Production Printing. Het hoofdkantoor van Canon Production Printing is gevestigd in Venlo.

De 2,5d reproductie van het Joodse Bruidje Fotograaf: Stefan Koopmans

Meest gelezen

Vriendengroep valt 'met de deur in huis'

Eric Reijnders | 18 mei 2024 19:41

Uitgever van de Hallo failliet

De redactie | 18 mei 2024 19:58

Bus vat vlam op Noorderbaan

De redactie | 23 mei 2024 08:13

Lees ook

‘Ergste nachtmerrie voor ouders Baarlose vakantiegangers in Mallorca’

Je kinderen op vakantie zien gaan en vervolgens urenlang in onzekerheid verkeren. De ouders van tien...

Sterk debuut voor judoka Van Dijk op WK in Abu Dhabi

Judoka Mark van Dijk uit Egchel kende vrijdag een sterk debuut met het Nederlands team op het wereld...

Verbouwing Egchelse school blijkt na onderzoek beste optie

Het college van Peel en Maas wil het schoolgebouw van De Kemp in Egchel vernieuwen en voor een deel ...

SC Pareja zet ereleden in het zonnetje

Tijdens haar Algemene Ledenvergadering heeft sportclub Pareja uit Panningen vier ereleden gehuldigd....

Zonnepark in Reuver wordt geopend met open dag

Het zonnepark in Reuver, De Baendj, zal feestelijk worden geopend met een open dag. Het park werd in...

Politie arresteert Panningenaar vanwege diefstallen

Een 36-jarige man uit Panningen is donderdagochtend aangehouden in zijn woning aan de Patersstraat. ...