Panningen, Netherlands

Opkomst boosterprik hoger dan verwacht

De opkomst voor de boosterprik tegen het coronavirus is in Limburg hoger dan verwacht. De GGD Limburg- Noord neemt daarom maatregelen.
De redactie | 15 november 2023 10:05 | Aangepast op 15 november 2023 10:05
"Momenteel zien we dat er ook mensen zonder afspraak naar de priklocatie komen, omdat ze bijvoorbeeld als partner of mantelzorger meekomen. Deze mensen willen we graag voorzien van een vaccinatie, alleen leidt dit in sommige gevallen tot een wat langere wachttijd dan men van ons gewend is", legt een woordvoerder van de GGD Limburg-Noord uit aan 1Limburg. "We begeven ons nu op de helft van de najaarscampagne en kunnen wel stellen dat de opkomst in onze regio hoger is dan verwacht."

Meer afspraakblokken
Het aanbod wordt in de regio dan ook aangepast. Er worden meer afspraakblokken opengezet, om aan de vraag te kunnen voldoen.

Groepen
De boosterprikcampagne is gestart met mensen van 60 jaar en ouder, maar nu kunnen ook andere groepen in aanmerking komen voor de boosterprik. Deze groepen omvatten mensen van 18 tot en met 59 jaar die bijvoorbeeld het syndroom van Down hebben of kampen met een ernstige afweerstoornis. Voor hen geldt een verhoogd risico bij besmetting met het coronavirus. Naast deze specifieke groepen komen ook zorgmedewerkers en zwangere vrouwen in aanmerking voor de boosterprik. Bovendien kunnen mensen die zelf geen direct risico lopen, maar wel een kwetsbaar gezinslid hebben, de prik ontvangen.

Bescherming
De uitbreiding van de boosterprik is een stap om de bescherming tegen COVID-19 te vergroten, vooral voor degenen die een verhoogd risico lopen op ernstige gevolgen bij besmetting. Het beleid is erop gericht om de meest kwetsbare groepen en hun directe omgeving extra bescherming te bieden in de strijd tegen de verspreiding van het virus.

Lees meer over:

Boosterprik|