Panningen, Netherlands

Oppositiepartij Beesel: ''Nietszeggend akkoord"

De bestuurscultuur moet anders, er komt een hotel én er moeten meer passende woningen komen. In de gemeenteraad van Beesel is maandag het coalitieakkoord besproken. Bouwen aan onze gemeenschap, voor vandaag en morgen'. Vooral de bestuurscultuur moet anders. De coalitiepartijen CDA, Beeselse Lijst en VLP zaten de afgelopen jaren vaak niet op één lijn, wat vaak tot discussies leidde. Dat moet anders, vinden ze.
De redactie | 31 mei 2022 12:05 | Aangepast op 31 mei 2022 12:05
Weinig vertrouwen
Oppositiepartij Samen Verder heeft er weinig vertrouwen in. Fractievoorzitter Rian Janssen: "Het is een nietszeggend akkoord. Het is weinig concreet en het is een gemiste kans voor de coalitie. Want eigenlijk is het een route naar de doelen die je de komende vier jaar wil bereiken. Maar als er geen doelen in staan? Wat gaan we dan doen de komende periode?"

CDA-fractievoorzitter Lou Cremers denkt daar anders over. "Hier is goed in terug te lezen dat we voor de inhoud gaan en dat we zorgen voor een gemeenschap die we mooier achterlaten dan waar we zelf in gestart zijn." Patrick Jacobs van de Beeselse Lijst stelt dat er een plan ontwikkeld gaat worden hoe de gemeente de bedrijvigheid van Beesel ziet in de toekomst. Jan Hendriks van de VLP ziet de portefuille voor de woningmarkt naar een andere partij gaan. "We zien wel het bouwen voor starters terug, maar ook voor het hogere segment. Op deze manier willen we de doorstroming op gang helpen."

Financieel positief jaar
Samen Verder is verbaasd over de passage in het akkoord waar staat dat het financieel jaar positief afgesloten wordt en dat er mogelijkheden zijn voor investeringen. "Wij hebben er niets over gehoord. Dat is op zijn minst iets waar je de hele raad over moet informeren. Vervolgens hoor ik de fractievoorzitter van het CDA zeggen dat zij het ook niet weten. Dan vind ik het des te kwalijker dat die passage in het coalitieakkoord staat. Cremers reageert voor de camera bij P&M: "In de begroting is duidelijk opgenomen dat er aanvullingen komen voor reserves, zodat er voor een toekomst college mogelijkheden zijn om te investeren. Dat is waar die tekst op duidt."

Het nieuwe college van Beesel wordt vanavond geinstalleerd.

Meest gelezen

DES Group neemt Regio Service over

De redactie | 30 nov 2023 13:55

Atje vur Adje wint liedjesavond Dörper Kuus

Bregje Deckers | 26 nov 2023 11:54

Lees ook

Grote overwinning voor PVV in Beesel

Met een hogere opkomst dan twee jaar geleden heeft de PVV ook in Beesel een grote overwinning geboek...

Glasvezel in Beesel wordt verbeterd

Het bedrijf Glaspoort gaat het bestaande glasvezelnetwerk in de drie kernen van Beesel verbeteren. H...

Beesel gaat proef doen voor doorstroming woningmarkt

In de gemeente Beesel wordt er een proef gestart om de doorstroming in de woningmarkt te stimuleren....

Aantal inwoners Peel en Maas stijgt, Beesel daalt

Op 1 januari 2023 had Peel en Maas 45.276 inwoners. Op 30 september waren dit er 45.670. Dat is een ...

Oplettende ouders moeten overlast hangjeugd aanpakken

Al langere tijd is de overlast van hangjongeren in Reuver, Offenbeek en Beesel een probleem. De inze...

Bijna 300 jassen voor inzamelactie

In de gemeente Beesel zijn voor de actie "Geef een jas, verwarm een hart" tot nu toe 284 winterjasse...