Panningen, Netherlands

Ouders organiseren prikkelarme activiteiten

Na een prikkelarme middag voor kinderen die dat nodig hebben, worden er in de toekomst meer activiteiten georganiseerd.
De redactie | 3 maart 2023 17:21 | Aangepast op 3 maart 2023 17:21
Het initiatief voor een prikkelarme bioscoop werd genomen door twee moeders van kinderen met speciale behoeften. Khadija en Isabel vonden dat er te weinig aandacht gegeven wordt aan dit onderwerp.

Rugzakje
"We hebben kindjes met een extra rugzakje. Dit zorgt ervoor dat voor ons en voor onze kindjes niet alles vanzelfsprekend is. Dus ook niet een naar de bioscoop of en voorstelling gaan. Met DOK6 hebben we deze middag opgezet. Het was een groot succes." Ondernemers steunden de middag en stelden producten beschikbaar.

Succes
Het was zo'n succes, dat er in de toekomst meer wordt georganiseerd. "Wij hebben dit initiatief opgezet, omdat er in de gemeente Peel en Maas voor deze doelgroep in de leeftijd twee tot aan de tienerjaren dergelijke activiteiten niet worden aangeboden. Er wonen veel kinderen met een rugzakje. Hierdoor is het gewoon erg moeilijk voor hun om te kunnen ontspannen of samen te genieten. Maar ook voor de ouders om op zo’n moment even met elkaar te kunnen sparren of informatie uitwisselen."

Volgend evenement
Het blijft niet bij dit evenement. Er wordt een stichting opgezet om meer activiteiten te organiseren. Ook een volgende middag staat weer op de planning. Dat is zondag 23 april bij Oppe Egchelsehei.

Lees meer over:

Prikkelarm|

Meest gelezen

Dak zwembad Baarlo ingestort

De redactie | 13 jul 2024 12:02

Al twee dagen opstoppingen op Napoleonsweg

De redactie | 9 jul 2024 16:11

Twee gewonden bij botsing in Panningen

De redactie | 11 jul 2024 10:40

Lees ook

Panningen krijgt prikkelarme kermis

De kermis in Panningen is op maandag 10 juli prikkelarm. Tussen 14.00 en 16.00 uur zijn er zo min mo...