Panningen, Netherlands

Pand Woeste Hoeve nog niet verkocht: het is te duur

Een jaar nadat het pand van de voormalige Woeste Hoeve in Maasbree te koop werd gezet, is het nog steeds niet verkocht. Er blijkt weinig animo te zijn, zo zegt de makelaar. De reden? Een nieuwe eigenaar moet flink in de buidel tasten om er een woonhuis van te maken.
De redactie | 19 juli 2023 15:01 | Aangepast op 19 juli 2023 15:01
De voormalige seksclub werd vorig jaar in de verkoop gezet. Een koper kan nieuw leven in de zaak blazen. Het pand stond vorig jaar te koop voor € 350.000. Er zijn tegenwoordig weinig seksclubs meer. Veel gaat digitaal of op bestelling thuis. Een woonhuis van het pand maken, is daarom ook mogelijk. Dan moet de bestemming van het pand wel aangepast worden. Daar zit volgens makelaar Maarten Pijnenborgh het pijnpunt.

Kosten
De kosten voor deze wijziging zijn namelijk voor de rekening van de koper. Het gaat dan om ongeveer € 75.000. Het valt dus haast niet te financieren.

Beeldbepalend
Het pand aan de Zandberg is iconisch. Begin jaren ’70 werd het pand dat ooit op deze plek stond gesloopt; op de oude fundering werd een nieuw huis gebouwd dat decennialang dienst deed als bordeel. Nu de laatste uitbaters zijn vertrokken wil de eigenaar het verkopen.

Gesprek
De makelaar zegt tegen Omroep P&M binnenkort een gesprek te hebben over hoe het nu verder moet met het pand. Het staat al jaren leeg.

Lees meer over:

Woeste Hoeve|

Meest gelezen

Politie vindt per toeval hennepkwekerij in Kessel

De redactie | 14 apr 2024 11:40

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Lees ook

Zo ziet de Woeste Hoeve er van binnen uit

Het is een plek waar veel is gebeurd, de Woeste Hoeve. Of zoals de makelaar het mooi verwoordt: 'hui...

Woeste Hoeve te koop: blijft het een seksclub?

Geen publiekstrekkers meer bij de Woeste Hoeve, maar misschien komt daar binnenkort wel verandering ...