Panningen, Netherlands

Panningen neemt de horde HBSV en blijft aan kop

Een voorjaarszonnetje scheen op sportpark Panningen-Noord waar Panningen moest proberen de zeperd van vorige week tegen Kessel te doen vergeten. En de vooruitzichten waren verder niet al te gunstig, Tom Wilmer en Youri van den Hurk hadden fysieke problemen en konden niet starten. Panningen en HBSV lieten elkaar voetballen en Kepèl trok uiteindelijk verdiend aan het langste eind.
De redactie | 1 mei 2023 14:01 | Aangepast op 1 mei 2023 14:01
We moesten 7 minuten wachten voordat het eerste memorabele moment zich voordeed. Patrick Joosten schoot buiten bereik van HSV-goalie Jules Peeters tegen de paal. Maar meteen deed HBSV wat terug en Moreno Walda, vrijgelaten, raakte de lat van het Panningen-doel na een prima voorzet van links. In de 17e minuut al viel een wat later zou blijken "Vorentscheidung" ; Ayoub Amhaough liet zien, dat hij niet voor niets eerste keus is van Panningen-trainer Naard Vaes en penetreerde het strafschopgebied na enkele fraaie passeeracties. Hij werd onrechtmatig ten val gebracht en Dion Cuijpers benutte de door scheidsrechter Hoenen toegekende strafschop onberispelijk: 1-0. Panningen nam het heft in handen en kansen waren er voor Bas Wilmer, Dion Cuijpers en Nick Wilmer, die allen voor doelman Jules Peeters niet tot scoren kwamen. De rust begon met een terechte voorsprong voor Panningen.

Tweede helft
6 Minuten na rust kwam Robin van Osch, Panningens topscoorder in het veld. En zoals zo vaak was er meteen dreiging van Panningense kant. Ayoub Amhaough legde af op deze Robin van Osch en die rondde gewoon perfect af in de 68e minuut: 2-0. Het zou de beslissing moeten zijn, maar dat was het nog niet helemaal. Want HBSV herpakte zich en Stan Hovens schoot namens HBSV buiten bereik van Panningen-doelmand Jordy Nelissen op de paal. Meteen daarna trof een Houtblerickse kopbal nog de lat boven de Panningen-goalie. Maar de 2-0 voorsprong bleef gewoon staan. Rowan van de Dungen en Ramon Sijben kwamen in het veld voor de laatse 20 minuten en Panningen werd weer sterker en schiep zich kansen. Robin van Osch schoot op de paal. In de 70e minuut viel de definitieve beslissing, Ayoub Amhough hinderde HBSV-doelman Jules Peeters bij een uittrap en deze vergreep zich daarna aan de frêle buitenspeler. Scheidrechtrer Max Hoenen kon niet anders dan een rode kaart trekken. Op dat moment was de wedstrijd gespeeld. Panningen kreeg nog diverse kansen en kwam nog eenmaal tot scoren via Nick Wilmer. De einduitslag van 3-0 in het voordeel van Panningen betekende, dat de groenwitten aan de leiding blijven in 4D. Een lastige horde op weg naar het kampioenschap is genomen; er blijven nog 3 finales te gaan.

Komende week is Panningen vrij en daarna wacht de uitwedstrijd tegen Roggel.

Meest gelezen

DES Group neemt Regio Service over

De redactie | 30 nov 2023 13:55

Auto komt tot stilstand na botsing in Panningen

De redactie | 3 dec 2023 21:31

Bouw woningen Raadhuisstraat gestart

De redactie | 1 dec 2023 15:23

Lees ook

Archeologisch onderzoek in Egchel naar historische landweer

De afgelopen twee weken zijn er in Egchel archeologische opgravingen uitgevoerd. In het gebied rond ...

Lars Kersten zesde bij Grand Prix Opglabbeek

Lars Kersen uit Egchel is in de prijzen gevallen op het Grand Prix-evenement in Opglabbeek. Hier kwa...

Ruime nederlaag voor MVC’19 tegen Sparta’18

MVC’19 heeft zondag met 0-4 verloren van Sparta’18. Jotte Pompen scoorde een glaszuivere hattrick en...

Bord geplaatst om informatie te delen

In Kessel is maandagochtend een bord geplaatst bij het kerkhof en het Kapelaonspaedje. Op dit bord k...

LVK-inzendingen: 63 nummers uit Noord-Limburg

De Stichting LVK heeft 196 inzendingen ontvangen voor het LVK 2024. Dit zijn er 35 meer dan de editi...

Prikkelarme zone bij Christmas Truckrun

Tijdens de Christmas Truckrun is er op 16 december in Panningen een prikkelarme zone. Deze is ter h...