Panningen, Netherlands

Panningen omzeilt ook de klip KSV Horn

De weersomstandigheden waren goed op sportpark Casquettenakker in Horn, temperatuur zo’n 14 graden en nauwelijks wind. Ook het veld was redelijk goed bespeelbaar. Kortom de Panningen-aanhang, waaronder ditmaal oud-voorzitter Frank Ebisch van supportersclub Knuurke ging er eens goed voor zitten. Maar zeker in de eerste helft viel er weinig te genieten. De tweede helft was beter, vooral van Panningen-zijde. Trainer Naard Vaes zou blijken een gouden hand van wisselen te hebben.
De redactie | 20 maart 2023 12:10 | Aangepast op 20 maart 2023 12:10
Zoals gezegd viel er in de eerste helft weinig te genieten. Beide ploegen grossierden in balverlies. Panningen liet Horn combineren op het middenveld, maar aanvallend waren de Midden-Limburgers niet erg gevaarlijk. Vermeldenswaard zijn nog een vrije trap van Nick Wilmer op de paal in de 17e minuut en een kans voor Ayoub Amhaouch in de 34e minuut, die door een Hornse verdediger van de lijn werd gehaald. Een kopbal van Tom Wulms ging rakelings naast. Inmiddels waren er al enkele malen opstootjes geweest tussen Ayoub Amhaouch en zijn directe tegenstander. In de 40e minuut achtte trainer Naard Vaes de tijd rijp om in te grijpen en wisselde Ayoub voor Robin van Osch. Een wissel, die niet zonder gevolgen zou blijven, want op slag van rust scoorde Robin 0-1.

In de tweede helft liet Panningen zien, waarom het hoog geklasseerd staat in 4D, Youri van den Hurk kon, meteen na rust, net niet scoren, en weer Robin van Osch kopte rakelings over. In de 63e minuut een opvallende wissel: centrumverdediger Jeroen Beeks verliet het veld in zijn plaats kwam spits Dion Cuijpers. En ook deze wissel bleef niet zonder gevolgen: Een fraaie aanval werd afgerond door deze Dion Cuijpers met een vlammend schot op de lat. Het was uitstel van executie, want Dion bracht in de 71e minuut de stand op 0-2 en na fraai voorbereidend werk van Robin van Osch in de 85e minuut op 0-3. Zo beslisten de invallers de wedstrijd. Wie had gedacht dat Horn er nog een slotoffensief uit zou persen, kwam bedrogen uit; de Panningse defensie met aan het hoofd de uitblinkende Roy Cuppen gaf geen krimp en geen enkele kans weg.

En zo handhaaft Panningen zich in de top van de 4e klasse D. Donderdag wacht de inhaalwedstrijd tegen DFO en kan de titel voor de 2e periode worden binnengehaald. De wedstrijd begint om 20.00 uur op Panningen-Noord.

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Lees ook

Uitslagen voetbal: Panningen en Baarlo pakken belangrijke punten

Een nieuwe speelronde aan het slot van de competitie. Dit zijn de uitslagen. De wedstrijd tussen Kes...

VV Helden verspeelt eerste matchpoint voor kampioenschap

VV Helden heeft haar eerste kans op het kampioenschap laten liggen. Tegen Sporting S.T. werd met 1-1...

Henrik Von Eckermann en paard King Edward prolongeren wereldbekertitel

Opnieuw zijn Henrik Von Eckermann en zijn paard King Edward de beste van de wereld. De Zweedse sprin...

Nipt verlies voor Bevo tegen Lions in HandbalNL-League

Het zijn de handballers van Bevo Hc niet gelukt om de goede start van de HandbalNL-League een vervol...

Meijel's nieuwste speeltuin ‘Willumpark’ geopend

Schutterij Sint Willibrordus heeft woensdag op feestelijke wijze een nieuwe speeltuin geopend in Mei...

Oud-burgemeester voormalige gemeente Helden overleden

Ben Schellekens, oud-burgemeester van de voormalige gemeente Helden, is overleden. Hij werd 86 jaar.