Panningen, Netherlands

Panningenaar blijft vastzitten voor gewelddadige ontvoering

De 21-jarige Rick J. uit Panningen blijft voorlopig vastzitten. Hij wordt met twee broers uit Horst verdacht van het buitmaken van 2300 euro bij een gewelddadige ontvoering. Woensdag moesten ze voor de rechter verschijnen.
De redactie | 15 maart 2023 12:03 | Aangepast op 15 maart 2023 12:03
De Panningenaar zou met Gentrit S. (21) en Kreshnik S. op 25 juli een man van 26 uit Venray hebben ontvoerd nadat die via een bekende op een plek in Horst had afgesproken. Ze droegen bivakmutsen en hadden vuurwapens op zak. De mannen dwongen hem in de kofferbak van een auto te gaan liggen. Verder is het slachtoffer met een vuurwapen geslagen en gooiden de verdachten zand in zijn ogen.

Teen afknippen
Op een afgelegen plek in het bos kreeg de geblinddoekte Venraynaar te horen dat hij geld moest afstaan en zijn digitale portefeuille met cryptovaluta vrij moest geven. De verdachten dreigden daarbij onder meer een teen van het slachtoffer af te knippen.

Niet alleen gehandeld
Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft het trio niet alleen gehandeld. Er zouden nog vier personen betrokken zijn geweest bij de gewelddadige ontvoering. Justitie gaat ook deze vier verdachten vervolgen.

Vastzitten
Voorlopig blijven ze vastzitten. "Het bewijs is hard genoeg om het voorarrest te verlengen. Het gaat om een schokkende gebeurtenis. Vrijlating zou te veel onrust veroorzaken", aldus de rechter. Eind mei is de volgende zitting.

Lees meer over:

Ontvoerign|Panningenaar|

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Man (75) vermist in omgeving Panningen

Youri Buis | 19 apr 2024 14:36