Panningen, Netherlands

Panningse school dingt mee voor ANWB Verkeersplein

Basisschool De Groenling doet mee aan de verkiezing ‘Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’. De Panningse school is een van de 24 basisscholen in Limburg die meedoen aan de verkiezing.
De redactie | 10 mei 2023 10:26 | Aangepast op 10 mei 2023 10:26
Op een verkeersplein kunnen kinderen veilig oefenen en praktijkervaring opdoen. "Als kinderen praktijkervaring opdoen, worden zij zich bewust van de gevaren van het verkeer en kunnen zij sneller zelfstandig naar school fietsen. Het initiatief biedt leerkrachten de mogelijkheid om samen met de leerlingen op een veilige manier in de praktijk aan de slag te gaan", aldus de ANWB.

Vaardigheden verbeteren
Uit een rondvraag onder scholen die al een ANWB Verkeersplein hebben, blijkt dat bijna 90 procent aangeeft dat een verkeersplein helpt bij het verbeteren van de fietsvaardigheden en verkeersinzicht. Bijna 80 procent van de scholen maakt dagelijks gebruik van het verkeersplein.

In aanraking met verkeer
De Groenling laat weten: "De verkeersveiligheid rondom de school is matig. Een deel van de school ligt aan een park en autoluwe straat. De achterzijde van het gebouw ligt aan een druk parkeerterrein. De meeste leerlingen komen te voet of te fiets naar school. Er zijn ook leerlingen die verder weg wonen en gebracht worden. Een verkeersplein is welkom, zodat de jongere groepen op een veilige manier met diverse verkeerssituaties in aanraking komen."

Winnaar
In totaal zijn er 356 basisscholen in het hele land genomineerd voor een ANWB Verkeersplein. Per provincie wint een basisschool. De winnaars ontvangen bij de start van het aankomende schooljaar een ANWB Verkeersplein en een lespakket.

Vanaf vandaag kan iedereen een stem uitbrengen op één van de bijna 360 basisscholen die in de race zijn voor een ANWB Verkeersplein. Stemmen kan tot en met vrijdag 26 mei.

Lees meer over:

ANWB|Verkeersplein|

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Man (75) vermist in omgeving Panningen

Youri Buis | 19 apr 2024 14:36