Panningen, Netherlands

Panningse wandschildering genomineerd

Kunstenaar Marcus Debie is met zijn muurschildering in het Panningse centrum genomineerd voor een Dutch Street Award in de categorie 'intense mural'.
De redactie | 16 mei 2023 09:19 | Aangepast op 16 mei 2023 09:19
In deze categorie wordt gekeken hoe een muurschildering het beste past in de omgeving. De kunstenaar uit Sittard ging met de buurtbewoners van de Panningse Raadhuisstraat in gesprek over hoe het werk eruit zou komen te zien. Een buurtcomité had inspraak. Het initiatief voor de schildering werd genomen door Wonen Limburg om de woonomgeving mooier én kleurrijker te maken.

Moeder natuur
De Sittardse kunstenaar werkte vorige zomer aan de schildering. In tien dagen verrees het werk, met verwijzingen naar Panningen. Zo staat er een molen afgebeeld, die vroeger in Panningen stond. Het thema van de schildering is 'Moeder Natuur'. "Ik probeer met mijn muurschilderingen over te brengen dat mensen beter met de natuur moeten omgaan", zo liet de kunstenaar aan P&M weten. Het gezicht in de mural is van zijn eigen vrouw.

In de categorie waarin het Panningse werk is genomineerd, is ook de Maastrichtste Collin van der Sluijs genomineerd voor een werk dat in de Achterhoek staat.

Via deze link kan het publiek een stem uitbrengen.

Lees meer over:

Wandschildering|

Meest gelezen

Hoveniersbedrijf uit Maasbree gaat uitbreiden

Jari Janssen | 13 mei 2024 13:45

Marc Demandt wordt nieuwe rector van Het Bouwens

De redactie | 15 mei 2024 14:23

Voetbaluitslagen: Helden kampioen in vierde klasse

De redactie | 12 mei 2024 22:45

Lees ook

Ophef rondom verwijderen wandschildering

Kunstenaar Maurice Lenders uit Reuver eist een schadevergoeding nu zijn muurschildering in het dorp ...