Panningen, Netherlands

Peel en Maas krijgt vijf extra woonwagenstandplaatsen

De woonwagenbewoners in Peel en Maas hebben duidelijkheid: er komen vijf woonwagenstandplaatsen bij in de gemeente.
De redactie | 14 december 2022 15:45 | Aangepast op 14 december 2022 15:45
Enkele jaren geleden werden de vijf plekken juist geschrapt. Nu komen ze dus weer terug. Oppossitiepartijen in de gemeenteraad vinden het te weinig. Een onderzoek wees namelijk uit dat er een behoefte is voor dertien plekken. VVD-er Teun Heldens vindt het niet goed genoeg. De fractie van PvdA/GroenLinks sloot zich daar bij aan.

Voorstel: vijf plekken
Het voorstel van het college waren vijf plekken. Wethouder Wanten liet weten dat er niet gekozen wordt om naar dertien plekken te groeien, omdat er ook andere maatregelen genomen worden. Zo worden momenteel standplaatsen bewoond door andere bewoners dan woonwagenbewoners. “Het zou fijn zijn als we de woonwagenstandplaatsen door de juiste doelgroep kunnen reserveren”, zo zegt de wethouder. De gemeente wil de plekken gaan realiseren bij bestaande standplaatsen. Een woningcorporatie gaat uiteindelijk over de toewijzing van de woningen en de verhuur.

Boos
Een groep woonwagenbewoners protesteerde bij de bossen in Helden. Ze waren boos, omdat ze volgens hen geen toekomstbeeld kregen van de gemeente. De realisatie van vijf plekken kost ook nog eens 400.000 euro. De kosten zijn hoog, vanwege de hedendaagse eisen die gesteld worden en de faciliteiten die moeten worden aangelegd, zo legt de wethouder uit.

Lees meer over:

Woonwagens|

Meest gelezen

Auto komt tot stilstand na botsing in Panningen

De redactie | 3 dec 2023 21:31

Prikkelarme zone bij Christmas Truckrun

De redactie | 4 dec 2023 10:35

Bord geplaatst om informatie te delen

De redactie | 4 dec 2023 12:15