Panningen, Netherlands

Peel en Maas Schoon zoekt vervuilde plekken

Peel en Maas wordt steeds schoner vanwege de opruimacties van "Peel en Maas Schoon". De werkgroep heeft het steeds lastiger om plekken te vinden waar opgeruimd moet worden. Toch wil Peel en Maas Schoon grote opruimacties organiseren.
De redactie | 25 augustus 2022 10:07 | Aangepast op 25 augustus 2022 10:07
Veel inwoners hebben een eigen straat of wijk geadopteerd als gebied om op te ruimen. Zij zorgen een keer per week of vaker dat er geen zwerfafval op straat te vinden is. Ook doet "Peel en Maas Schoon" mee met de Landelijke Opschoondag en World Cleanup Day. Dit zijn grote opruimacties die op één dag plaatsvinden. Met een grote groep vrijwilligers wordt dan zwerfafval opgeruimd.

Opruimacties
"Het gevolg is dat we meer en meer naar plekken voor de opruimacties moeten zoeken, want je wil dan wel natuurlijk wat te doen hebben. Vorige keer zijn we bij een paar dorpen zelfs buiten de gemeentegrenzen gaan opruimen", zo vertelt de werkgroep.

Oproep
Toch blijven er acties georganiseerd worden. "Ze zorgen namelijk voor publiciteit en bewustwording, en zijn ook nog gezellig". De werkgroep doet een oproep om vervuilde plekken door te geven die op 17 september worden opgeruimd wanneer de World Cleanup Day wordt georganiseerd.

Meest gelezen

Politie zoekt naar vermiste 18-jarige

De redactie | 3 feb 2023 16:09

Politie deelt camerabeelden cashtrapper

De redactie | 1 feb 2023 18:23

Plattelandshoés krijgt nieuwe appartementen

De redactie | 31 jan 2023 19:21

Opening Straotzitting dit jaar extra bijzonder

De redactie | 2 feb 2023 18:33

Lees ook

Bouwens-leerlingen bedenken oplossingen plastic soep

Leerlingen van de brugklas van Het Bouwens hebben oplossingen bedacht hoe plastic soep teruggebracht...