Panningen, Netherlands

Peel en Maas start campagne 'Kijk niet weg!'

De acht burgemeesters bij elkaar Zebra fotostudio’s
Peel en Maas heeft samen met de andere Noord-Limburgse gemeentes de aftrap gegeven van de bewustwordingscampagne 'Kijk Niet Weg!'.
De redactie | 14 juni 2022 15:27 | Aangepast op 14 juni 2022 15:27
De acht gemeentes bundelen hun krachten en strijden samen tegen georganiseerde en ondermijnende criminaliteit. Hier kunnen ze de hulp van inwoners goed bij gebruiken.

Met de campagne ‘Kijk niet weg!’ worden de 280.000 inwoners van de regio ervan bewust gemaakt dat er ook in onze steden, dorpen en buitengebieden dingen gebeuren die onze samenleving ondermijnen. Inwoners kunnen een actieve rol spelen in het tegengaan van crimineel gedrag.

De gemeentes werken al langer samen en trekken integraal op met partners zoals de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, de FIOD, de provincie Limburg, het RIEC, de Arbeidsinspectie en Meld Misdaad Anoniem. Burgemeester Ryan Palmen van de gemeente Horst aan de Maas is portefeuillehouder Veiligheid Regio Deal Noord-Limburg: "Het is belangrijk dat we onze krachten bundelen en dat de alertheid en bewustwording omhoog gaat. Als je niet weet waar je op moet letten als inwoner, kan het zomaar gebeuren dat er ergens een opslagplaats voor gestolen spullen, een XTC-lab of hennepkwekerij opduikt. Dat moeten we voorkomen.”

ACT! Interventieteam
Het programma Veiligheid bestaat uit verschillende projecten die elkaar versterken en het criminelen lastiger maken om hun activiteiten in Noord-Limburg te ontplooien. Denk hierbij aan de invoering van een Keurmerk Veilig Ondernemen Buitengebied; burgers bewuster maken van signalen die horen bij georganiseerde criminaliteit; controles van het ACT! intergemeentelijk interventieteam Noord-Limburg; het versterken van de gezamenlijke informatiepositie door innovatieve opsporings- en controlemethoden; herbestemmen van leegstaand agrarisch vastgoed; verbeteren van de integratie van arbeidsmigranten; weerbaarder maken van ondernemers tegen ondermijning én het aanpakken van criminaliteit op vakantie- en recreatieparken.

Meld tips
“Belangrijk is om alle inspanningen zichtbaar te maken en burgers bewuster te maken van hun rol. Dat doen we met deze campagne. Bij signalen van ondermijning en georganiseerde criminaliteit is het van belang om niet weg te kijken, maar te melden. Eén tip kan al leiden tot een onderzoek. Twijfel niet als je iets verdachts ziet. Bel de politie of Meld Misdaad Anoniem. Alleen samen houden we Noord-Limburg veilig”, aldus Ryan Palmen.

De campagne ‘Kijk Niet Weg!’ wordt medemogelijk gemaakt door de provincie Limburg en de Regio Noord-Limburg.

Meest gelezen

Politie zoekt vermiste vrouw

De redactie | 27 sep 2022 15:51

Kind aangesproken door vreemde man in Meijel

De redactie | 28 sep 2022 17:03

Lees ook

Vragen over opvang vluchtelingen

De fractie van PvdA/GroenLinks vraagt aan het college of er voorbereidingen worden getroffen om vluc...

Inzamelingsacties Oekraïne: garage te klein

Inwoners geven doneren massaal producten voor de inwoners in Oekraine. De vrijgevigheid is groot mer...

Verkeerslichten onbruikbaar na brand

De verkeerslichten tussen Reuver en Belfeld zijn zondagavond enige tijd niet in gebruik geweest. Dat...

Peel en Maas kent stijging aantal woninginbraken

Peel en Maas staaat op plek vier in de top vijf van de Limburgse gemeenten met relatief de meeste wo...

Meer inwoners van Peel en Maas mogen stemmen

Bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen mogen meer inwoners van Peel en Maas gaan stemmen dan vi...

Veel kiezers in Beesel laten het afweten

In Beesel hebben een stuk minder inwoners de moeite genomen om een stem uit te brengen voor de gemee...