Panningen, Netherlands

Petitie voor pumptrack in Kessel-Eik

Kessel-Eik moet een pumptrack krijgen. Dat vindt inwoonster Nellie Geraets (21) die een petitie heeft opgestart. Een pumptrack is een geasfalteerd circuit met hobbels en bocht waar pompende bewegingen op gemaakt worden. Dat kan met een fiets, skateboard, step, loopfietsje en zelfs rolstoelen.
Deborah Parren | 20 april 2021 16:17 | Aangepast op 20 april 2021 16:17
Het viel Geraets op dat er veel kinderen met BMX-fietsen door Kessel en Kessel-Eik fietsen. "Ik merk dat veel kinderen op straat zitten. Hier en daar hoor ik mensen zeggen dat ze dat een beetje vervelend vinden. Met een pumptrack zal dat minder worden."

Zelf werd ze enthousiast van een pumptrack doordat ze zo'n circuit zag in Achterhoek waar de Kessel-Eikse vrienden heeft wonen. "Daar zie ik dat het een plek is voor iedereen, jong en oud. Je ziet een kindje op een loopfiets tot een professional op een BMX. Het verschil met een normale, ouderwetse skatebaan is dat een pumptrack voor iedereen toegankelijk is. Alles op wielen kan daar terecht."

Ze volgt nu een opleiding tot fietsenmaker en op die manier is Geraets ook meer bezig met fietsen. "Ik zit zelf niet op een sport. Ik ben niet iemand die structureel elke week dat doet. Dan ga ik liever naar een openbare plek, waar ik een uurtje mijn gang kan gaan."

Als 200 mensen de petitie hebben getekend, gaat ze contact opnemen met de gemeente. Een idee voor een locatie is er al: bij de skatebaan zelf, achter het voetbalgedeelte. "Maar ik weet niet of dat groot genoeg is."

Overigens ligt er in Reuver al een pumptrack. Maar ondanks dat die dichtbij ligt, vindt Geraets dat er ook in Kessel-Eik een baan moet komen. "Ik heb een auto en kan naar Reuver rijden. Maar kinderen moeten het veer over. Dat is geen grote afstand, maar wel best link en lastig. Als ik even naar Reuver wil, ben ik ook al zeker een half uur kwijt met heen- en terugweg. Het liefst zie ik in elke gemeente een pumptrack."

Animo blijkt er in ieder geval te zijn. Bijna 200 mensen hebben de petitie, die sinds maandagavond online staat, al getekend. "Het is op social media al veel gedeeld. Kinderen sturen me een direct message dat ze het vet vinden en dat ze zelfs hun oma hebben laten tekenen."

De gemeente staat positief tegenover het initiatief. "We zien de petitie met belangstelling tegemoet komen en gaan graag met haar in gesprek."

Foto: iStock

Meest gelezen

Ricardo en Inge winnen Dancing Peel en Maas

De redactie | 25 nov 2022 20:49

Agent geslagen met bierfles op feest Baarlo

De redactie | 27 nov 2022 21:22

John B. in hoger beroep veroordeeld tot 23 jaar cel

De redactie | 23 nov 2022 09:40

Lees ook

Manon & Bart winnen liedjesavond Baarlo

Manon & Bart hebben de liedjesavond van CV De Kook uit Baarlo gewonnen. Zaterdagavond kreeg het duo ...

Inwoners en gemeente maken start met erfgoedlijst

Welke gebouwen moeten op de erfgoedlijst van de gemeente komen. Daar bogen maandagavond tientallen i...

Valse poetshulpen proberen inwoners te beroven

De gemeente Beesel waarschuwt inwoners voor mensen die aanbellen en zich voordoen als poetshulp.

OLS-zuil geschonken aan Heldense Door Gerris

Een zuil met het verhaal van Gijs Gerris is aangeboden aan zijn weduwe, Door Gerris. De zuil werd ge...

Dijk Beesel verhoogd: inwoners 'hoogwaterveilig'

De werkzaamheden aan de dijk in Beesel zijn bijna afgerond. Een half jaar eerder dan gepland. Een ve...

Peelpush dames starten competitie met overwinning

De dames van Peelpush hebben de eerste wedstrijd in de eredivisie gewonnen van Sudosa-Desto. Het wer...