Panningen, Netherlands

Politieaffaire: 'Werkcultuur politieteams verschilde enorm'

De samenvoeging van de politieteams Helden/Panningen en Horst aan de Maas heeft er mede bijgedragen aan het normoverschrijdend gedrag binnen het basisteam Horst/Peel en Maas. De werkcultuur van de twee teams die samen moesten gaan werken verschilden enorm van elkaar.
Deborah Parren | 5 november 2021 15:56 | Aangepast op 5 november 2021 15:56
Dat komt naar voren in een verklarend onderzoek naar de gang van zaken binnen het politieteam.

Misstanden

Waarnemend politiechef Inge Godthelp-Teunissen besloot juni vorig jaar om een onderzoeksbureau in te schakelen om te laten onderzoeken hoe het mis kon gaan binnen het politiebasisteam. De misstanden kwam in 2019 aan het licht. Vijf politiemensen werden ontslagen, omdat ze zich schuldig hadden gemaakt aan pesterijen, ondermijnend gedrag, intimidatie, schending van het ambtsgeheim en/of misbruik van bevoegdheden. Vier anderen kregen lichtere straffen.

Informeel leiderschap

Volgens het rapport kon de situatie uit de hand lopen, omdat de leiding tekortschoot aan aandacht geven, continuïteit, begeleiding, sturing en begrenzingen op de uitvoering van werkzaamheden. Ook de landelijke reorganisatie droeg negatief bij aan de situatie. Zo zou er volgens het onderzoek ruimte voor informeel leiderschap, het uitsluiten van medewerkers, gevoel van veiligheid en de mogelijkheid om bevoegdheden te misbruiken zijn ontstaan.

Cowboygedrag

Daarbij zou er bij de vorming van het basisteam Horst/Peel en Maas in 2013 een sterke beeldvorming over elkaar zijn. Medewerkers van Panningen spraken zelfs over cowboygedrag van hun collega's uit Horst. Andersom werd Panningen gezien als een 'ingeslapen team'. Ook startte er in Panningen op het moment van samengaan een onderzoek naar aanleiding van en melding. De leiding zou signalen van een medewerker dat een student van het team een relatie had gehad met een collega genegeerd hebben. Dat onderzoek riep bij teamleden van Horst het gevoel op dat het team in Panningen de zaakjes niet op orde had. 

Lering trekken

"We trekken lering uit wat er is gebeurd binnen het basisteam", reageert waarnemend politiechef Inge Godthelp. "Die ervaringen gebruiken we om verbeterd met elkaar samen te werken binnen onze politie-eenheid. Een andere manier van leiderschap, waarin meer balans is tussen mens en resultaat. Daarom is het goed dat dit verklarend onderzoek er nu ligt."

Voor het onderzoek werden 40 interviews afgenomen met huidige en oud-medewerkers, leidinggevenden en andere betrokkenen bij het team Horst/Peel en Maas. Het onderzoek werd van februari tot nu gedaan.

Meest gelezen

Vriendengroep valt 'met de deur in huis'

Eric Reijnders | 18 mei 2024 19:41

Uitgever van de Hallo failliet

De redactie | 18 mei 2024 19:58

VV Baarlo vrouwen kampioen vierde klasse

Jari Janssen | 21 mei 2024 09:52

Lees ook

‘Gestolen’ spandoek Volksfeesten weer terug

Het spandoek van de Volksfeesten in Baarlo dat begin deze week werd meegenomen door onbekenden, is w...

Motorrijder valt in bos, ambulance blijft vastzitten in modder

Een motorrijder is donderdagmiddag gevallen in het bos ter hoogte van de Kesselseweg en Heldenseweg ...

Nieuwe fase voor historisch kunstwerk in Baarlo

Met granieten bladen worden de maastrappen uitgebeeld op het historisch kunstwerk in Baarlo. Dat is ...

Sloophamer in voormalige bakkerij Werts

De voormalige bakkerij Werts en de naastgelegen autogarage aan de Baarlosestraat in Maasbree worden ...

Universiteit Maastricht doet onderzoek naar smeergedrag op scholen

Smeren, smeren, smeren. Dat was vorig jaar het dringende advies van artsen van VieCuri. Ook dit jaar...

Arriva start proef met videohulpzuil op station Roermond

De videohulpzuil (VHZ) moet voor vervoerder Arriva de hulp in serviceverlening naar de reizigers gaa...