Panningen, Netherlands

Teun Heldens wordt wethouder in Nederweert

Teun Heldens uit Meijel verlaat de gemeentelijke politiek van Peel en Maas om wethouder te worden in de gemeente Nederweert. De Meijelnaar wordt voorgedragen als waarnemend wethouder. Hij vervangt Jorik Franssen die in juni zijn werk als wethouder voorlopig neer heeft gelegd. Bij de 27-jarige politicus werd acute leukemie vastgesteld.
De redactie | 23 augustus 2023 12:06 | Aangepast op 23 augustus 2023 12:06
Heldens heeft altijd gezegd dat hij niet de ambitie heeft om wethouder te worden, maar toen Franssen hem persoonlijk vroeg, veranderde dat. "Hier zeg je niet zomaar 'nee' op" aldus Heldens. ‘’Hoewel de aanleiding minder is, voel ik me vereerd dat ik gevraagd ben voor deze functie. Ik was overdonderd door de vraag en heb er goed over na moeten denken. Toch zeg je tegen dit soort telefoontjes om hulp geen ‘nee’. Met veel enthousiasme zal ik deze functie gaan vervullen om straks het stokje weer over te kunnen dragen.’’

Meeste voorkeursstemmen
Met het vertrek uit de gemeentelijke politiek van Peel en Maas verlaat een gedreven en bevlogen raadslid de politieke arena. Heldens is bijna 12,5 jaar politiek actief geweest in Peel en Maas. Eerst als commissielid en later in de gemeenteraad. Dit is zijn derde termijn als raadslid. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar ontving de fractievoorzitter van de VVD nog de meeste voorkeurstemmen. Het bolletje voor zijn naam werd 1211 keer rood gekleurd. Tot dit jaar was de Meijelnaar ook lid van de Provinciale Staten. Na vier jaar nam hij dit voorjaar afscheid.

Kritisch
Heldens legde regelmatig het vuur aan de schenen van het college. Sinds vorig jaar zit de VVD in de oppositiebanken. Als grootste fractie in de oppositie was Heldens vaak kritisch op het beleid van het college, ook toen zijn eigen partij in het gemeentebestuur zat. Ook sprak hij zich regelmatig uit over het beleid van het kabinet. Heldens vindt het zijn opdracht om als volksvertegenwoordiger zijn stem te laten horen. Hij kijkt uit naar zijn nieuwe functie. "Het zijn zware portefeuilles, maar ik heb er heel veel zin in."

Interim
Op 19 september wordt Heldens beëdigd in Nederweert. Tot die tijd is hij actief in de gemeentelijke politiek van Peel en Maas. De kadernota in september behandelt hij nog. Het is de bedoeling dat Heldens vier tot acht maanden interim wethouder wordt in zijn buurgemeente. Karin Jacobs uit Panningen neemt de vrijgekomen zetel in de gemeenteraad van Peel en Maas in. Zij was al eerder raadslid. Paul Sanders zal het fractievoorzitterschap op zich gaan nemen.

Lees meer over:

Teun Heldens|VVD|Politiek|

Meest gelezen

Al twee dagen opstoppingen op Napoleonsweg

De redactie | 9 jul 2024 16:11

Twee gewonden bij botsing in Panningen

De redactie | 11 jul 2024 10:40

Dak zwembad Baarlo ingestort

De redactie | 13 jul 2024 12:02

Lees ook

Paardenhouderij kan zich vestigen in Meijel

Ondanks verzet van PvdA/GroenLinks is de raad akkoord gegaan met de komst van een paardenhouderij in...

VVD wil inzage in communicatie rond kredietvoorstel Kesselse molen

De VVD-fractie van Peel en Maas wil dat het college de communicatie rond het kredietvoorstel voor de...

VVD krijgt mail- en appverkeer over molen niet te zien

De VVD in Peel en Maas wil inzage krijgen in de mails en apps tussen ambtenaren en het college over ...

VVD peilt bij inwoners: meerderheid is tegen verplaatsing molen

De molen in Kessel vormt geen belemmering voor de aanleg van een woonwijk en een nieuwe supermarkt i...

Oppositiepartijen willen betere communicatie en transparantie van coalitiepartijen

De oppositiepartijen in de gemeenteraad hebben woensdagavond flinke kritiek geuit op het proces en d...

VVD en GroenLinks/PvdA verbaast over reactie coalitiepartijen

De VVD en GroenLinks/PvdA reageren verbaasd op het bericht van de coalitiepartijen dat er onvoldoend...