Panningen, Netherlands

Raad is college voor en stopt 1 miljoen euro in huisvestingsfonds

Er komt een huisvestingsfonds in Peel en Maas om woningbouwprojecten te versnellen. Het college wilde het plan voorleggen tijdens de vaststelling van de kadernota van volgende week. Nu blijkt dat 2022 afgesloten wordt met een positief saldo van acht miljoen euro, wil de voltallige gemeenteraad dit fonds al starten.
De redactie | 4 juli 2023 21:54 | Aangepast op 4 juli 2023 21:54
Miljoen euro
Er wordt één miljoen euro in dit fonds gestopt. Dit geld komt uit het positief resultaat van vorig jaar. De kaders van het huisvestingsfonds worden in het vierde kwartaal aan de raad voorgelegd. "We hebben een substantieel bedrag nodig om het fonds iets voor te laten stellen", zo zei Raf Janssen, de initiatiefnemer van het amendement. Het college wilde 100.000 euro per jaar in het fonds stoppen, maar dat vindt het raadslid van PvdA/GroenLinks een druppel op een gloeiende plaat. Uiteindelijk werd het voorstel door de voltallige raad gesteund.

Van de grond
Het fonds is bedoeld voor woningbouwprojecten waar bijvoorbeeld een financieel tekort is. Het gaat om particuliere projecten waar het financieel lastig voor is om de begroting sluitend te krijgen. Wanneer er een tekort is, kan dat aangevuld worden met geld uit het fonds. Ook is het fonds geschikt voor kleinere projecten om van te grond te komen.

Bouwkosten
"Het is speciaal bedoeld voor projecten waar de goede woningbouwplannen zijn, maar moeilijk van de grond komen omdat ze financieel moeilijk te realiseren zijn", zei wethouder Rob Wanten maandag tegenover Omroep P&M. Vanwege de huidige markt en de hoge bouwkosten is het lastig om het huidige bouwtempo vol te houden.

Lees meer over:

Huisvestingsfonds|

Meest gelezen

Vriendengroep valt 'met de deur in huis'

Eric Reijnders | 18 mei 2024 19:41

Uitgever van de Hallo failliet

De redactie | 18 mei 2024 19:58

Onderzoek naar kerk Maasbree

Jari Janssen | 17 mei 2024 10:51