Panningen, Netherlands

Raad stemt in met woonzorgcomplex Kessel

De gemeenteraad van Peel en Maas heeft dinsdagavond ingestemd met de plannen voor een woonzorgcomplex aan het Veersepad in Kessel. Een nipte meerderheid ging akkoord met het verzoek van de initiatiefnemers om 13 zelfstandige woningen te mogen creëren op de locatie. De discussie bleek een splijtzwam voor de coalitie, die verdeeld stemde.
Bart Nelissen | 22 september 2020 22:32 | Aangepast op 22 september 2020 22:32
In de commissievergadering hadden het CDA en de PvdA/GroenLinks al aangegeven in te kunnen stemmen met het verzoek om woningcontingenten toe te voegen. Coalitiepartijen VVD en Lokaal Peel en Maas stemden tegen het verzoek. Daardoor had Peter Craenmehr, van eenmansfractie AndersNu, de beslissende stem. Craenmehr stemde schoorvoetend in met het plan, waarvan het ontwerp nog gemaakt moet worden.

De discussie over het woonzorgcomplex werd fel gevoerd in de gemeenteraad. Coalitiepartij VVD betichtte de wethouders van ‘’onbehoorlijk bestuur’’, omdat de gemeente in principe alleen op zogenaamde herstructureringslocaties woningen toevoegt. Lokaal Peel en Maas, de partij van betrokken wethouder Anget Mestrom, sprak over het veranderen van de spelregels tijdens de wedstrijd. CDA-wethouder Rob Wanten wierp de beschuldigingen van zich.

Tegenstanders van het plan vrezen dat het karakter van het Veersepad aangetast zal worden door het complex. Het initiatief leidde op sociale media eveneens tot felle discussies. AndersNu noemde de voorstelling van de tegenstanders van het gebouw ‘’stemmingmakerij’’. Eerder deed CDA-fractievoorzitter John Timmermans al zijn beklag over een nepcitaat van een CDA-raadslid dat door de tegenstanders was verspreid.

In april hadden de initiatiefnemers van de Stichting Onze Toekomst (SOT) gevraagd om dertien zelfstandige woningen te mogen realiseren op de locatie van een voormalig dierenkliniek. Voor SOT bleek het realiseren van een complex in één zelfstandige woning juridisch en financieel onhaalbaar. Voorman Sjors Fassotte gaf enkele weken geleden in de commissievergadering al aan ‘’die weg niet te gaan bewandelen’’.

In een reactie laat de initiatiefgroep weten: 'We zijn bijzonder blij met de uiteindelijke uitkomst van de stemming in de gemeenteraad over het al dan niet toevoegen van 12 wooncontingenten aan ons woonzorgplan. Het was krap, maar dat hadden we al voorzien. Voorlopig is het niet meer dan een advies aan het college, maar we gaan er vanuit dat dat zal leiden tot een aanpassing van het principeakkoord zoals door ons gevraagd. We hebben met belangstelling maar ook met verbazing geluisterd naar de argumenten van de verschillende partijen. Wij gaan nu starten met de voorbereidingen van de bestemmingsplanwijziging.'

Ook reageert de stichting Onze Toekomst over de zorgen dat het gebouw niet past in de straat: 'Heb vertrouwen in onze bedoelingen en in onze toezegging dat we er een mooi gebouw willen neerzetten. Wij gaan er tenslotte zelf wonen en hebben er dus alle belang bij. Het wordt geen onooglijke (hoge) flat, maar een passend gebouw. We gaan hierover in een later stadium graag met omwonenden in gesprek.'

Meest gelezen

Vriendengroep valt 'met de deur in huis'

Eric Reijnders | 18 mei 2024 19:41

Uitgever van de Hallo failliet

De redactie | 18 mei 2024 19:58

Bus vat vlam op Noorderbaan

De redactie | 23 mei 2024 08:13

Lees ook

‘Ergste nachtmerrie voor ouders Baarlose vakantiegangers in Mallorca’

Je kinderen op vakantie zien gaan en vervolgens urenlang in onzekerheid verkeren. De ouders van tien...

Sterk debuut voor judoka Van Dijk op WK in Abu Dhabi

Judoka Mark van Dijk uit Egchel kende vrijdag een sterk debuut met het Nederlands team op het wereld...

Verbouwing Egchelse school blijkt na onderzoek beste optie

Het college van Peel en Maas wil het schoolgebouw van De Kemp in Egchel vernieuwen en voor een deel ...

SC Pareja zet ereleden in het zonnetje

Tijdens haar Algemene Ledenvergadering heeft sportclub Pareja uit Panningen vier ereleden gehuldigd....

Zonnepark in Reuver wordt geopend met open dag

Het zonnepark in Reuver, De Baendj, zal feestelijk worden geopend met een open dag. Het park werd in...

Politie arresteert Panningenaar vanwege diefstallen

Een 36-jarige man uit Panningen is donderdagochtend aangehouden in zijn woning aan de Patersstraat. ...