Panningen, Netherlands

Recordaantal insprekers over Veersepad

Twaalf burgers hebben dinsdagavond ingesproken bij de commissievergadering van de gemeenteraad van Peel en Maas over het Veersepad in Kessel. Inwoners willen een woon-zorgcomplex realiseren op het Veersepad 13. De huidige woning wordt daarvoor gesloopt en het bestemmingsplan moet worden aangepast.
Bart Nelissen | 9 februari 2022 12:08 | Aangepast op 9 februari 2022 12:08
Er werden 308 zienswijzen ingediend tegen het plan. Deze zienswijzen waren voor het college geen reden om geen bestemmingsplan aan de raad voor te gaan leggen.

Minachting van burger

De insprekers waren veelal tegenstanders van het plan. Inspreker Dick Holthuis vindt dat de 308 zienswijzen door het college compleet worden genegeerd. "Dit is minachting van de burger", vindt de inspreker. "Laat het bestemmingsplan zoals het is."

Oplossing zoeken

Er werd een actiegroep opgericht om het huidige pand te behouden. Insprekers vragen de raad om in gesprek te gaan om te kijken naar een oplossing.  "Waarom wordt er niet naar een oplossing gezocht om de wensen tegemoet te laten komen met de wensen van de gemeenschap?", vraagt Peter-Paul Allard zich af.

Contactmomenten gemeenschap

Ook een van de initiatiefnemers, Sjors Fassotte, reageerde in de vergadering. Daarbij gaf hij aan 23 contactmomenten met de gemeenschap te hebben gehouden. Ook benadrukte hij de informatie die de gemeente heeft versterkt.


Zienswijzen

Opvallend was dat de zienswijzen uit alle windstreken kwamen, zelfs uit Amsterdam. "Van de ruim 300 zienswijzen kwamen meer dan 100 niet uit Kessel", gaf wethouder Wanten eerder aan. "We horen dat inwoners het jammer vinden dat een oud pand weggaat. Dat kan ik nog wel begrijpen. Maar het pand is niet beschermd. We gaan nu niet de bescherming opleggen bij de beoordeling van dit plan."

Besluiten
De VVD noemt het een 'mooi voorstel', maar vindt niet dat de realisatie op die plek gerealiseerd moet worden. Het CDA, AndersNu en PvdA/GroenLinks zijn voorstander van het plan. Sander Janssen van Lokaal Peel en Maas stelde nog aanvullende vragen. De partij vraagt aan het college hoe voorkomen wordt dat er meerdere complexen worden gebouwd aan de Maasoever. 

De raad bepaalt 22 februari of het akkoord gaat met het bestemmingsplan. Gezien het aantal zienswijzen is het nog afwachten wanneer de schop in de grond kan. Er kan namelijk nog bezwaar worden aangetekend en ook een bouwvergunning moet nog gegeven worden.

Meest gelezen

In memoriam: Renate van Rijn

De redactie | 2 okt 2022 15:09

Joost en Jopie maken showroom van woonkamer

De redactie | 29 sep 2022 15:35

Achterruit van auto aan diggelen geslagen

De redactie | 3 okt 2022 09:27

Politie waarschuwt voor fietsendieven

De redactie | 2 okt 2022 09:34

Lees ook

Oekraïense inwoners starten inzamelingsactie

Inwoners van Peel en Maas met hun wortels in Oekraïne zijn een inzamelingsactie gestart om hun moed...

Dit weekend in het Politiek Café

Het Politiek Café opent dit weekend twee keer haar deuren. Met nog 1,5 week tot de verkiezingen gaa...

Genoeg aanmeldingen voor kleinschalige opvang Grashoek

In Grashoek hebben inwoners na de oproep van de Dorpscommissie tot nu toe zo’n 20 tot 40 slaapplek...

Dit weekend in het Politiek Café

Omroep P&M zendt zaterdag en zondag twee uitzendingen uit van het Politiek Café. Zaterdag gaan de l...

Kiezers Peel en Maas stemden in 2018 vooral op lokale partij

De kiezers in Peel en Maas stemden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 vooral op lokale par...

Benefietconcert: Panningen helpt Oekraïne

DOK6 Theater Panningen organiseert een benefietconcert voor Oekraïne. De opbrengst gaat naar Giro 5...