Panningen, Netherlands

Relatief hoog aantal besmettingen in Beesel

In de gemeente Beesel zijn de afgelopen week relatief veel coronabesmettingen geconstateerd. Het gaat om 608 per 100.000 mensen. De gemeente staat landelijk op plek 2 waar de afgelopen week de grootste relatieve toename is.
Deborah Parren | 6 april 2021 14:32 | Aangepast op 6 april 2021 14:32
Van vorige week maandag tot en met zondag bleken 82 inwoners positief te zijn getest. De afgelopen weken is in de gemeente een stijgende lijn te zien. In de tweede week van maart ging het nog om 23 besmettingen, een week later liep dat aantal al op naar 51 inwoners met Covid-19. Dat is daarna gestegen naar 67 in 7 dagen. De afgelopen week belandde één Beeselnaar in het ziekenhuis en overleed één inwoner die corona had.

Het overzicht met gemeentes waar het aantal besmettingen relatief gezien het meest is toegenomen wordt gedomineerd door Limburgse gemeenten. Bovenaan staat de gemeente Roerdalen en de gemeente Venlo bezet de vierde plek. In de top 10 staat verder nog Roermond (8). Peel en Maas valt nog binnen de top 20 met de 16e plek. Daar gaat het om 458 besmette inwoners per 100.000. Afgelopen week bleken 199 inwoners uit een test het coronavirus te hebben.

"We zien dat het aantal testen toeneemt en dat in week 11 tot en met 13 ook het aantal besmettingen in Noord- en Midden-Limburg oploopt", vertelt Hans Buskes, woordvoerder GGD Limburg-Noord. "Het stijgt al een tijdje gestaag. Dat betekent dat we in de derde piek zitten." De GGD heeft geen zicht op waarom het aantal in Noord-Limburg hoger ligt dan in andere regio's. "Het is lastig om te onderzoeken omdat het van zoveel verschillende factoren kan afhangen. Het is vaak lastig om de vinger op de zere plek te leggen." Net als landelijk ziet ook hier de GGD dat het aantal jongeren dat zich laat testen toeneemt, net als het aantal positief geteste jongvolwassenen.

Het overzicht van de wekelijkse coronasituatie in de gemeenten wordt dagelijks bijgewerkt nadat de coronacijfers van het afgelopen etmaal bekend zijn gemaakt.

Foto: iStock

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Man (75) vermist in omgeving Panningen

Youri Buis | 19 apr 2024 14:36

Lees ook

Ophokplicht niet meer nodig

De ophokplicht voor pluimvee in de Limburgse Peel is niet meer nodig. Dit betekent dat boeren in dez...

Mark van Dijk voor het eerst sinds blessure weer op de mat

Judoka Mark van Dijk staat voor het eerst sinds zijn schouderblessure weer op de mat. Zaterdag zal h...

Arjan Schoock nieuwe trainer Bevo Hc Heren 2

Arjan Schoock wordt de nieuwe trainer van het Heren 2 team van Bevo Hc. Daarmee is hij de opvolger v...

Afname van ruim 18 procent in aantal werkloosheidsuitkeringen in Beesel

Het aantal mensen dat een werkloosheidsuitkering krijgt van de gemeente Beesel is in de afgelopen ma...

Consendo breidt uit met zorgtak

Het Panningse bedrijf Consendo krijgt een zorgtak. Ondernemer Noortje Rutten ziet in de praktijk dat...

Grote stroomstoring in Maasbree en Grashoek verholpen

Maasbree en Grashoek werden woensdagochtend getroffen door een grote stroomstoring. Dat meldt L1 nie...