Panningen, Netherlands

Ruim 2600 Limburgse voorkeursstemmen voor Amhaouch

Mustafa Amhaouch uit Panningen heeft tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 2628 voorkeursstemmen in Limburg binnengehaald. Dat blijkt uit de officiële uitslag voor Limburg die maandag bekend is gemaakt. "Ik had het liefst meer gehad", reageert de CDA'er. "Als je in de positieve flow zat, dan kon je de voorkeursstemmen van de vorige keer iets uitbouwen."
Deborah Parren | 22 maart 2021 14:08 | Aangepast op 22 maart 2021 14:08
De 50-jarige politicus wist overigens in zijn eigen gemeente de meeste stemmen te behalen. Daar werden 2139 bolletjes voor zijn naam roodgekleurd. "Er zijn veel Kamerleden die dat niet halen. Die halen wel meer stemmen, maar niet uit eigen gemeente. Dit geeft vertrouwen dat er in Peel en Maas een goede basis ligt."

In totaal kregen de christendemocraten 4854 stemmen van de inwoners van Peel en Maas. De 50-jarige Amhaouch leverde dus bijna de helft van die stemmen. "Het is nu afwachten wat de aantallen buiten Limburg zijn."

De Panningenaar stond op de vijftiende plaats van de kandidatenlijst en lijkt volgens de laatste prognose toch zeker te zijn van weer een plek in de Tweede Kamer. Het CDA zou nu vijftien zetels hebben. "Het ziet er op zich goed uit", zegt Amhaouch. "Er is een kans van meer dan 90 procent. Maar we moeten de definitieve stemmen afwachten, dat er geen verrassingen in zitten. De tellingen geven nu aan dat Martijn van Helvert het niet haalt met voorkeursstemmen."

Als hij weer in de Tweede Kamer komt, wil Amhaouch doorbouwen op de agenda die hij heeft neergezet. "Om in de economische crisis de mkb-bedrijven te laten overleven. Zij krijgen veel klappen. Iets anders is de bereikbaarheid van Limburg. En gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Wendbaarheid in het onderwijs en scholing gaat belangrijker worden."

Een plan B had de CDA-politicus niet als hij toch niet in de Kamer zou komen. Ik heb 20 jaar in het bedrijfsleven gezeten als technisch ingenieur bij ASML in Veldhoven. Dus daar had ik me niet druk over gemaakt. Nu lijkt het er dus op dat hij de komende vier jaar naar Den Haag zal reizen. Maar zijn woonplaats blijft Panningen. "Er is niks mooiers dan Panningen."

Vrijdag wordt de officiële uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen door de Kiesraad vastgesteld.

Meest gelezen

Botsing in Maasbree: bromfietser gewond

De redactie | 23 jun 2022 17:40

OLS Meijel trapt af met vriendentreffen

De redactie | 25 jun 2022 16:10

Lees ook

Stichting zamelt aggregaten in voor Oekraïne

Stichting Maasbree Wolsztyn is een inzamelingsactie gestart voor inwoners van de gemeente Lityn in O...

Terugkijken: Politiek Café Beesel

In het eerste Politiek Café stonden de thema's toerisme en zorg centraal. Alle partijen deelden hun...

Varkens omgekomen na val in gierput

Twee varkens zijn dinsdagavond overleden na een val in een gierput in Meijel.

School Beesel zorgt voor discussie in Politiek Café

De keuze over de nieuwe school leverde opnieuw discussie op in het Politiek Café. Maandag in de raa...

Voormalige camping en groepswoningen opvanglocaties Oekraïners

In twee groepswoningen in Maasbree en op een voormalige camping in Meijel worden Oekraïense vluchte...

CDA aan zet bij onderhandelingen voor college Beesel

Het CDA is de grootste partij in Beesel. Hoe gaat de coalitie eruit zien? De partij van Anouk Huijs ...