Panningen, Netherlands

Scholieren uit Panningen winnen prijs tijdens Raspberry Pi-finale

De Thermoweter – een slimme thermometer – van het team van het Buurtcollege Maas en Peel, in Panningen heeft de prijs gewonnen voor meest impactvolle uitvinding. Het Misteaks Where Made-team kreeg de prijs tijdens de vijfde Raspberry Pi-competitie.
De redactie | 20 april 2023 14:41 | Aangepast op 20 april 2023 14:41
De thermostaat van de leerlingen regelt de temperatuur op basis van het aantal personen in een ruimte. “Een sublieme teamnaam”, zei jurylid Anne-Marie Le Doux tegen de 13- en 14-jarige teamleden. “Jullie hadden het concept niet alleen hartstikke mooi uitgewerkt, maar zelfs een stuk of zes concepten klaarliggen voor vervolgiteraties.”

Energietransitie
Vier scholenteams wonnen prijzen voor hun uitvindingen die de energietransitie kunnen versnellen, waaronder scholieren van het Buurtcollege Maas en Peel te Panningen. De jaarlijkse Raspberry Pi-competitie wordt georganiseerd door PA Consulting om leerlingen te enthousiasmeren voor techniek en IT. Met de kleine Raspberry Pi-computer worden zij ieder jaar met een ander maatschappelijk vraagstuk uitgedaagd. Dit jaar stond de energietransitie centraal. Zestien teams, met leden tussen de twaalf en negentien jaar, hadden het tot de finale geschopt.

Meest gelezen

In memoriam: Leo van Crooy

De redactie | 6 apr 2024 11:21

Gewonde na aanrijding in Panningen

De redactie | 11 apr 2024 20:56