Panningen, Netherlands

Dit zijn de talenten voor het Sportgala Peel en Maas 2022

Schaker Siem van Dael, volleybalster Nina Evers en karter Luuk Neessen zijn genomineerd in de categorie ‘talent van het jaar’ bij het Sportgala Peel en Maas. De drie genomineerden werden zaterdagavond in een uitzending op Omroep P&M bekend gemaakt. De winnaar in deze categorie wordt bekend gemaakt bij het Sportgala Peel en Maas op vrijdag 14 april in DOK6 in Panningen.
De redactie | 11 februari 2023 16:35 | Aangepast op 11 februari 2023 16:35
Siem van Dael
Siem van Dael schaakt al vanaf zijn vierde. Hij zat in die tijd in Blerick op school met zijn broer en daar schaakten zij ook al. Siem begon mee te doen aan jeugdtoernooien en toen kwam zijn talent al naar boven, want hij won er veel. Op 6-jarige leeftijd deed hij al mee aan seniorenwedstrijden. Ook werd hij toen al Limburgs kampioen jeugd t/m 10 jaar. Daarna werd hij elk jaar Nederlands jeugdkampioen. Toen hij 10 was speelde het jeugd-EK in Georgië. Hij werd in die tijd geholpen door een Chinese grootmeester die hem trainde. Inmiddels heeft Siem de HAVO afgemaakt en bestaat zijn leven alleen nog maar uit schaken.
Iedere dag van de week is hij ermee bezig en meestal in het buitenland. Hij is daar meer dan 200 dagen per jaar. Hij geeft ook online-trainingen aan mensen uit bijvoorbeeld Italië, China en Canada.

Hij heeft de status van fide-meester en is hard op weg om internationaal meester te worden. Je krijgt dan uitnodigingen voor alle grote toernooien en je wordt ervoor betaald. De hoogste graad in het schaken is grootmeester. Door wedstrijden te spelen en te winnen krijg je ratings en behaal je je normen en kun je die graad behalen. Siem wil binnen nu en 2,5 jaar grootmeester zijn. Dat is zijn ultieme droom: bij de wereldtop horen.
In 2022 werd hij weer Nederlands jeugdkampioen en speelde competitie in drie landen, Nederland,België en Spanje.
Nina Evers
Nina Evers is een 14-jarig volleybaltalent uit Meijel. Ze begon op haar zesde met volleybal. De sport zit in haar genen. Haar moeder en tante hebben ook gevolleybald en haar oom was beachvolleyballer.

Het leukste aan volleybal vindt Nina de dag van de wedstrijd. De reis naar een uitwedstrijd samen met het team. Het samen eten, de voorbereiding op de wedstrijd en de wedstrijd zelf. Tijdens de wedstrijd vindt Nina het aanvallen, serveren en blokkeren erg leuk.

Toen Nina startte met volleyballen trainde ze twee keer per week. Toen ze een jaar of 8 was kwam hier een extra training bij via de volleybalschool en later zelfs 2 trainingen per week bij de volleybalschool naast de twee trainingen bij Peelpush. Over vijf jaar hoopt Nina in het Nederlands team te spelen en haar droom is om ooit in het buitenland (Italië) te spelen.
Luuk Neessen
Luuk Neessen is een16-jarige karter. In 2011 zat hij als 6-jarig jochie voor het eerst in een kart. Het was een idee van zijn vader, omdat hij het zelf ook hobbymatig had gedaan. Luuk vond het ook zo leuk dat hij er mee door wilde gaan.

In het begin werd een per week getraind in het weekend met de kart en nu is Luuk ook twee keer in de week in de sportschool te vinden voor een kracht- en conditietraining.

In 2022 werden er 14 races gereden in o.a. Genk, Kerpen, Veldhoven, Bergem, Mariënborg en het WK in Portimao in Portugal.

Luuk behaalde bij de BMC-kampioenschappen in Genk een fraaie 3deplaats, waarmee hij zich plaatste voor de WK in Portimao in november 2022. Bij deze laatste wedstrijd wist hij na drie heats en met 72 deelnemers een 14e plaats te behalen. De karter hoopt in de toekomst om door te kunnen stromen naar de autosport.

Meest gelezen

Ann Philipsen overleden

De redactie | 28 apr 2024 14:29

Afscheid Ann Philipsen druk bezocht

De redactie | 4 mei 2024 17:00

Lees ook

Judoka’s grote winnaars bij Sportgala Peel en Maas

Judoka Mark van Dijk uit Egchel heeft vrijdagavond de gemeentelijke sporttrofee van Peel en Maas ont...

Wie wint het Sportgala 2023?

Welke sporter of sportploeg wint vanavond het Sportgala? In DOK6 wordt de dertiende editie vanavond ...

Sportgala vrijdag live bij Omroep P&M

De uitreiking van de gemeentelijke sportprijzen is vrijdagavond live te zien bij Omroep P&M. De uitz...

Dit zijn de genomineerden voor de Iedereen Kans Sporten (IKS) prijs bij het Sportgala

Handbikester Chantal Haenen, rolstoeldansers Sjuul en Denise Walboomers en dansgroep DSG Expression ...

Dit zijn de genomineerden voor ‘sportploeg van het jaar’ bij het Sportgala Peel en Maas

Volleybalteam Meisjes C/B Peelpush, het eerste voetbalteam van SV Panningen en het herenteam van Jud...

Dit zijn de genomineerden voor ‘sportman/sportvrouw van het jaar’ bij het Sportgala Peel en Maas

Judoka Mark van Dijk, springruiter Henrik von Eckermann en zwemmer Tijn van Kuijk zijn genomineerd v...