Panningen, Netherlands

Grashoek verliest eerste duel nacompetitie

Het zal een zware opgave worden voor Grashoek om in de 4e klasse te blijven. Door een 0-2 thuisnederlaag wordt handhaving een echte uitdaging, maar niets is onmogelijk. Vooral gezien de tweede helft, waarin Grashoek verzuimde om langs of zelfs voorbij DFO te komen.
De redactie | 10 juni 2024 15:59 | Aangepast op 10 juni 2024 15:59
Na een discutabele penalty in de eerste helft, waardoor DFO op voorsprong kwam, zocht Grashoek na de pauze nadrukkelijk de aanval en kreeg het diverse goede kansen. DFO leunde op de counter en had meer geluk aan haar zijde toen het in de 89e minuut opnieuw scoorde en de stand op 0-2 bracht, wat de teleurstelling voor Grashoek compleet maakte.

Risico
Grashoek en DFO ontliepen elkaar weinig, waardoor de eerste helft vooral bestond uit aftasten en risicomijdend spel. DFO deed dit beter dan Grashoek. DFO zocht naar een penalty en claimde er meerdere keren een. Uiteindelijk werd er een toegewezen. Aanvoerder Tim Beek benutte de strafschop en bracht de gasten in de 37e minuut op voorsprong. Verder viel er voor de 300 toeschouwers in de eerste helft weinig te beleven. Grashoek kwam niet verder dan twee zwakke afstandsschoten en ook DFO zorgde voor weinig opwinding, waardoor beide teams met een 0-1 stand de kleedkamer opzochten.

Tweede helft
In de tweede helft veranderde het spelbeeld drastisch. Grashoek gooide de afwachtende tactiek overboord en met Ivan Muchak in de spits voor Adriaan Ocskowski gebeurde er plotseling veel meer in de aanval van Grashoek. Hoewel dit risico’s met zich meebracht, had DFO zeker een aantal keren geluk dat het niet scoorde. De grootste kansen waren echter voor Grashoek, dat duidelijk op zoek was naar de gelijkmaker. Bij een kopbal van Ivan claimde heel Grashoek dat de bal over de lijn was, maar het arbitrale trio gaf geen gehoor. Ook een geclaimde penalty door Grashoek werd genegeerd. Twee keer werd een doelpunt van Ivan afgekeurd wegens buitenspel. Invaller Adriaan Hejduk zag zijn geplaatste volley ternauwernood gered door de DFO-doelman en in de rebound kwam Wiktor Przybek net tekort om de bal in te tikken. Remueldo Boermans was nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. Het grote manco van het gehele seizoen, te weinig scorend vermogen, brak Grashoek zondag opnieuw op.

Tweede doelpunt
Uiteindelijk was het extra zuur dat DFO nog een tweede goal scoorde, waardoor het een riantere uitgangspositie creëerde voor het duel aanstaande zondag in Kelpen.

Lees meer over:

Grashoek|Nacompetitie|

Meest gelezen

Dubbele autobrand in Panningen

Jari Janssen | 14 jun 2024 09:01

Kessel-Eikse in nieuwe Videoland-serie

Jari Janssen | 14 jun 2024 08:57

Auto in brand op A67

De redactie | 13 jun 2024 20:53

Lees ook

Panningen start de nacompetitiereeks met een overtuigende zege op IVO uit Velden.

Beide trainers stuurden hun team met aanvallende intenties het veld in. Bij de thuisploeg waren enke...

Bestuurder valt in slaap op snelweg

Een bestuurder is in de nacht van zondag op maandag met zijn voertuig in een greppel naast de A67 te...

Persoon naar ziekenhuis na eenzijdig auto-ongeval in Grashoek

In Grashoek heeft woensdagmiddag een eenzijdig ongeval plaatsgevonden met een personenauto. Eén pers...

Grashoekse fietst van Parijs naar Rotterdam

De 63-jarige Maud Schreurs uit Grashoek fietst in mei ruim 500 kilometer van Parijs naar Rotterdam. ...

Terugkijken: Optocht Grashoek

De optocht van de Graasvraeters trok zondag door de straten van Grashoek.

Sleuteloverdracht Peel en Maas dit jaar vanuit Grashoek

De Ankerplaats in Grashoek is dit jaar het decor voor de sleuteloverdracht van de gemeente Peel en M...