Panningen, Netherlands

MVC’19 degradeert door verlies op Bruheze

MVC’19 heeft kermiszondag 12 mei thuis een zure nederlaag geleden tegen hoogvlieger Bruheze. Voor de ploeg uit Maasbree was het de laatste kans om directe degradatie te voorkomen. MVC’19 kan hooguit nog in punten gelijkkomen met SV United maar het doelsaldo is veel slechter.
Jari Janssen | 13 mei 2024 14:24 | Aangepast op 13 mei 2024 14:24
Snelle voorsprong
Bruheze kwam al snel op voorsprong. De ploegen stonden nog niet koud in het veld of Wim Gerrits had de 0-1 op het scorebord gezet. Een flinke tegenvaller voor MVC’19. Toch ging de Maasbreese ploeg op zoek naar de aanval. Via Rodey Berben en Luuk Peeters kreeg Yannick Muijsenberg de kans om op doel te schieten, maar helaas ging de bal over het vijandelijke doel. Bruheze kreeg na een halfuur spelen een vrije trap, maar doelman Rick van der Zee stopte deze. De grootste kans voor MVC’19 was voor Luuk Peeters. Hij kwam oog in oog met de keeper, maar wist niet te scoren. Ondanks een goede eerste helft keken de Maasbreese mannen tegen een achterstand aan.

Tweede helft
In de tweede helft ging MVC’10 verder met waar het in de eerste helft mee was geëindigd. Er werd namelijk aanvallend gevoetbald. Na een uur spelen kreeg de ploeg uit Maasbree via Yannick Muijsenberg een vrije trap. De rebound werd opgepakt door Joris Timmermans, maar hij kwam net tekort om echt uit te halen. In de 65e minuut was het dan eindelijk raak. Bruheze leed balverlies en Giep Verstappen wist de doelman te verschalken. Met zijn fraaie schot trok hij de score weer gelijk. Toch kwam Bruheze sterk terug en kreeg het in de 78e minuut een penalty. Deze werd gestopt door doelman Rick van der Zee. De stand bleef daarom 1-1.

Slotfase
Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd wist Bruheze alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na goed doorzetten van Johan van Lierop wist Wim Gerrits van dichtbij de beslissende treffer binnen te schieten. Ondanks een goede wedstrijd van MVC’19 dropen de spelers en stafleden na 96 minuten teleurgesteld met een 1-2 nederlaag van het veld af. Door dit verlies is directe degradatie niet meer te voorkomen en zal de ploeg uit Maasbree uit gaan komen in de vierde klasse.

Maandag 20 mei speelt MVC’19 haar laatste uitwedstrijd in de derde klasse. In het Brabantse Oploo zal Excellent de tegenstander zijn.

Lees meer over:

Voetbal|Amateurvoetbal|MVC'19|

Meest gelezen

Vriendengroep valt 'met de deur in huis'

Eric Reijnders | 18 mei 2024 19:41

Uitgever van de Hallo failliet

De redactie | 18 mei 2024 19:58

Bus vat vlam op Noorderbaan

De redactie | 23 mei 2024 08:13

Lees ook

SV Panningen lijdt nederlaag in ‘t Ven

Er valt weinig te vertellen over de belangrijke wedstrijd van SV Panningen tegen een van de concurre...

VV Baarlo vrouwen kampioen vierde klasse

De vrouwen van VV Baarlo zijn maandag kampioen geworden van de vierde klasse. Een 3-1 overwinning op...

MVC’19 verliest met ruime cijfers in Oploo

MVC’ 19 moest maandag genoegen nemen met een 5-1 nederlaag tegen Excellent uit Oploo. Excellent was ...

Uitslagen amateurvoetbal 20 mei

Er werd op Pinkstermaandag weer gevoetbald. Het is voor sommige ploegen spannend aan het einde van d...

VV Baarlo komt met ludieke actie tegen aartsrivaal MVC’19

VV Baarlo is met een ludieke actie gekomen tegen de aartsrivaal MVC’19. Bij het kombord van Maasbree...

Panningen wint van rechtstreekse concurrent om nacompetitieplek

We kunnen niet echt spreken van een degradatiekraker, maar de belangen waren groot in het duel tusse...