Panningen, Netherlands

MVC’19 degradeert door verlies op Bruheze

MVC’19 heeft kermiszondag 12 mei thuis een zure nederlaag geleden tegen hoogvlieger Bruheze. Voor de ploeg uit Maasbree was het de laatste kans om directe degradatie te voorkomen. MVC’19 kan hooguit nog in punten gelijkkomen met SV United maar het doelsaldo is veel slechter.
Jari Janssen | 13 mei 2024 14:24 | Aangepast op 13 mei 2024 14:24
Snelle voorsprong
Bruheze kwam al snel op voorsprong. De ploegen stonden nog niet koud in het veld of Wim Gerrits had de 0-1 op het scorebord gezet. Een flinke tegenvaller voor MVC’19. Toch ging de Maasbreese ploeg op zoek naar de aanval. Via Rodey Berben en Luuk Peeters kreeg Yannick Muijsenberg de kans om op doel te schieten, maar helaas ging de bal over het vijandelijke doel. Bruheze kreeg na een halfuur spelen een vrije trap, maar doelman Rick van der Zee stopte deze. De grootste kans voor MVC’19 was voor Luuk Peeters. Hij kwam oog in oog met de keeper, maar wist niet te scoren. Ondanks een goede eerste helft keken de Maasbreese mannen tegen een achterstand aan.

Tweede helft
In de tweede helft ging MVC’10 verder met waar het in de eerste helft mee was geëindigd. Er werd namelijk aanvallend gevoetbald. Na een uur spelen kreeg de ploeg uit Maasbree via Yannick Muijsenberg een vrije trap. De rebound werd opgepakt door Joris Timmermans, maar hij kwam net tekort om echt uit te halen. In de 65e minuut was het dan eindelijk raak. Bruheze leed balverlies en Giep Verstappen wist de doelman te verschalken. Met zijn fraaie schot trok hij de score weer gelijk. Toch kwam Bruheze sterk terug en kreeg het in de 78e minuut een penalty. Deze werd gestopt door doelman Rick van der Zee. De stand bleef daarom 1-1.

Slotfase
Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd wist Bruheze alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na goed doorzetten van Johan van Lierop wist Wim Gerrits van dichtbij de beslissende treffer binnen te schieten. Ondanks een goede wedstrijd van MVC’19 dropen de spelers en stafleden na 96 minuten teleurgesteld met een 1-2 nederlaag van het veld af. Door dit verlies is directe degradatie niet meer te voorkomen en zal de ploeg uit Maasbree uit gaan komen in de vierde klasse.

Maandag 20 mei speelt MVC’19 haar laatste uitwedstrijd in de derde klasse. In het Brabantse Oploo zal Excellent de tegenstander zijn.

Lees meer over:

Voetbal|Amateurvoetbal|MVC'19|

Meest gelezen

Snuffelshop sluit volgend jaar april de deuren

De redactie | 23 jul 2024 10:14

Hoosbui trekt over Peel en Maas

De redactie | 23 jul 2024 11:59

Lees ook

Organisatie voetbaltoernooi Maasbree zoekt gastgezinnen

Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2024 organiseert stichting MVC'19 voor de 17e keer het MVC TOP ...

Competitieindelingen amateurvoetbal 2024/2025 bekend

De amateurvoetbalclubs in Peel en Maas kennen hun tegenstanders in het komende seizoen. De KNVB heef...

Thriller in Helenaveen, Panningen trekt aan het langste eind en blijft derdeklasser

Het was een geweldige ambiance op sportpark de Stikker in Helenaveen. Op de rol stond de finale om d...

Zondag is D-Day voor SV Panningen en SV Grashoek: laatste kans op lijfsbehoud

SV Panningen en SV Grashoek spelen zondag de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen. Zo spelen ze b...

Wasmachine schieten met Dario Polman en Bob Vostermans

In aanloop naar het EK voetbal doen verschillende mensen uit Peel en Maas en Beesel een poging om ee...

Dames van VV Reuver zoeken nieuwe teamgenoten

De 7x7 dames van VV Reuver zoeken nieuwe leden. Het damesteam gaat komend seizoen haar derde seizoen...