Panningen, Netherlands

Nederlaag MVC’19 tegen FCV Venlo

MVC’19 uit Maasbree is zondag tegen ’t Ven in Venlo zonder punten huiswaarts gekeerd. In de eerste helft werd MVC’19 van het kastje naar de muur gespeeld en mocht het blij zijn dat het bij rust slechts 2-0 was.
Youri Buis | 2 oktober 2023 10:01 | Aangepast op 2 oktober 2023 10:01
Vroege achterstand
Al na twee minuten kon FCV Venlo de eerste kans noteren. Deze kans werd nog niet afgerond, maar in de 12e minuut werd een snelle aanval mooi door Thijn Albers afgerond en stond FCV Venlo terecht met 1-0 voor. MVC’19 had het moeilijk en kon geen vuist maken. Na de 15e minuut kreeg MVC’19 eindelijk een kans maar deze bleef onbenut. In de 20e minuut leidde balverlies de 2-0 in voor FCV Venlo. Dit keer was het Yusuf Gungor die makkelijk kon binnentikken.

Grootste kans
Na een half uur kreeg MVC’19 de grootste kans van de eerste helft. Na goed doorzetten van Koen Boots kwam de bal bij Mike Peeters die een teenlengte tekort kwam om uit te halen. Vlak voor de rust kon MVC’19 blij zijn dat een schot van FCV Venlo slechts de paal raakte en zo ging MVC’19 met een 2-0 achterstand de rust in.

Meer strijd
Tijdens de thee werd door trainer Verberk duidelijk gemaakt dat MVC’19 niet vanuit de organisatie aan het voetballen was en dat de tegenstanders veel te veel ruimte kregen. MVC’19 moest dus echt uit een ander vaatje gaan tappen om er nog een wedstrijd van te maken. Dat de spelers goed naar hun trainer hadden geluisterd werd al snel duidelijk. Er werd veel meer strijd geleverd en MVC’19 was aan het begin van de tweede helft duidelijk beter dan FCV Venlo, dat steeds meer in de verdrukking kwam.

Beslissing
Na een afvallende bal vanuit een corner kwam de bal terecht bij Daan Peters, die snoeihard de paal raakte. Als deze bal het net had gevonden was het nog een wedstrijd geworden. In de 65e minuut viel de definitieve beslissing. Na een persoonlijke fout in de verdediging werd door Yusuf Gungor op fraaie wijze de 3-0 gemaakt en zat de wedstrijd definitief in het slot. Tien minuten later werd uit een corner de 4-0 binnengekopt.

Eretreffers
MVC’19 maakte daarna nog twee doelpunten, de eerste uit een corner door Koen Boots en in de blessuretijd kon Daan Peters nog voor de 4-2 zorgen. Zondag 8 oktober speelt MVC’19 thuis tegen het nog puntloze DSV uit St. Anthonis. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark de 3-Sprong en begint om 14.30 uur.

Meest gelezen

Snuffelshop sluit volgend jaar april de deuren

De redactie | 23 jul 2024 10:14

Hoosbui trekt over Peel en Maas

De redactie | 23 jul 2024 11:59

Lees ook

PostNL zoekt naar alternatieven na sluiten punt in Maasbree

PostNL wil pakketautomaten in Peel en Maas plaatsen om de diensten toegankelijker te maken, nu er ee...

Organisatie voetbaltoernooi Maasbree zoekt gastgezinnen

Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2024 organiseert stichting MVC'19 voor de 17e keer het MVC TOP ...

Competitieindelingen amateurvoetbal 2024/2025 bekend

De amateurvoetbalclubs in Peel en Maas kennen hun tegenstanders in het komende seizoen. De KNVB heef...

Ouders groep 8 Violier maken lied voor schoolverlaters

De vaders van groep 8a van De Violier in Maasbree hebben voor hun kinderen een lied gemaakt ter afsl...

De Woeste Hoeve wordt erotisch massagesalon Magic Sensation

Seksclub de Woeste Hoeve in Maasbree is verkocht en wordt een erotisch massagesalon met de naam Magi...

Boa's Horst aan de Maas mogen toezicht houden rondom noodopvang Maasbree

Toezichthouders van de gemeente Horst aan de Maas mogen ook toezicht houden in de omgeving van de ti...