Panningen, Netherlands

Nederlaag voor SV Panningen in Helmond

Het was een druilerige februarizondag vlak voor vastelaovend. De Keiebijters waren in geen velden of wegen te bekennen. Voor de voetballiefhebbers was het genieten geblazen en dat lag niet aan de groen-witte formatie uit Panningen, maar aan de mannen van HVV Helmond. De geelzwarten waren oppermachtig en lieten af en toe fraaie staaltjes voetbal zien.
De redactie | 6 februari 2024 14:32 | Aangepast op 6 februari 2024 14:32
Buitenkansje
Toch was het Panningen dat op voorsprong kwam. In de zesde minuut kon de HVV-doelman een schot van Jordi Kirkels niet goed genoeg wegwerken, waardoor de bal voor de voeten van Dion Cuijpers terecht kwam. Hij liet zich dit buitenkansje niet ontgaan en schoot de 0-1 binnen. Het was echter wachten op de gelijkmaker en die viel in de 19e minuut. Mohammed El Maagh legde vanaf 40 meter de bal met een schitterende pass op de stropdas van Said Azarfane. De aanname was onberispelijk en de afronding fraai: 1-1.

Achterstand
Na 28 minuten moest Tom Wulms het veld geblesseerd verlaten. Rowan van de Dungen was zijn vervanger. Matijs Heesen moest de razendsnelle Yassir Javouani, spelend als rechtsbuiten voor HVV, in bedwang zien te houden. En dat lukte niet altijd. Ook niet in de 34e minuut, toen Romano Schalks de 2-1 binnenschoot na weer een rush van Javouani. Hamza Ihassane bracht net voor rust de stand nog op 3-1.

Maatje te groot
Ook in de tweede helft kon Panningen geen potten breken tegen dit HVV Helmond. Zo kopte captain Maikel Verkoelen van HVV tegen de lat. Dat bleek uitstel van executie, want Giovanni van Beek bracht met een penalty de stand op 4-1 en scoorde in de 73e minuut ook nog 5-1. De dadendrang van Panningen bleef in de tweede helft beperkt tot een schot van Cuijpers en een lob van Remco Litjes over de HVV-doelman, die naast ging.

Dit HVV Helmond was duidelijk een maatje te groot voor dit Panningen. De punten zullen moeten worden gesprokkeld tegen mededegradatiekandidaten. De eerstvolgende mogelijkheid daarop is zondag 18 februari tegen DSV uit en in Sint Anthonis.

Lees ook

Tweede kans voor VV Helden op kampioenschap

VV Helden krijgt zondag een herkansing om het kampioenschap in de vierde klasse F binnen te slepen. ...

Emma Volleberg verruilt VV Baarlo voor MVV Maastricht

Keepster Emma Volleberg van de vrouwen van VV Baarlo maakt komend seizoen de overstap naar MVV Maast...

Tiende editie Dotje Toernooi

De tiende editie van het Dotje toernooi vindt op Hemelvaartsdag plaats in Panningen. Het toernooi vi...

Panningen laat de punten in Heusden

Panningen trad aan op het knusse sportpark “de Heikamp” tegen SV ONDO uit Asten – Heusden. ONDO is d...

Voetbaluitslagen: VV Kessel wint Maasderby en SV Panningen verspeelt kostbare punten in Asten

Dit weekend werden de afgelaste wedstrijden ingehaald. Dit zijn de uitslagen van die wedstrijden.

Panningen pakt belangrijke punten in de strijd tegen degradatie

Met nog vier finales te gaan wist Panningen de gasten uit Oploo op de knieën te krijgen. Maar gemakk...