Panningen, Netherlands

Panningen omzeilt ook de klip KSV Horn

De weersomstandigheden waren goed op sportpark Casquettenakker in Horn, temperatuur zo’n 14 graden en nauwelijks wind. Ook het veld was redelijk goed bespeelbaar. Kortom de Panningen-aanhang, waaronder ditmaal oud-voorzitter Frank Ebisch van supportersclub Knuurke ging er eens goed voor zitten. Maar zeker in de eerste helft viel er weinig te genieten. De tweede helft was beter, vooral van Panningen-zijde. Trainer Naard Vaes zou blijken een gouden hand van wisselen te hebben.
De redactie | 20 maart 2023 12:10 | Aangepast op 20 maart 2023 12:10
Zoals gezegd viel er in de eerste helft weinig te genieten. Beide ploegen grossierden in balverlies. Panningen liet Horn combineren op het middenveld, maar aanvallend waren de Midden-Limburgers niet erg gevaarlijk. Vermeldenswaard zijn nog een vrije trap van Nick Wilmer op de paal in de 17e minuut en een kans voor Ayoub Amhaouch in de 34e minuut, die door een Hornse verdediger van de lijn werd gehaald. Een kopbal van Tom Wulms ging rakelings naast. Inmiddels waren er al enkele malen opstootjes geweest tussen Ayoub Amhaouch en zijn directe tegenstander. In de 40e minuut achtte trainer Naard Vaes de tijd rijp om in te grijpen en wisselde Ayoub voor Robin van Osch. Een wissel, die niet zonder gevolgen zou blijven, want op slag van rust scoorde Robin 0-1.

In de tweede helft liet Panningen zien, waarom het hoog geklasseerd staat in 4D, Youri van den Hurk kon, meteen na rust, net niet scoren, en weer Robin van Osch kopte rakelings over. In de 63e minuut een opvallende wissel: centrumverdediger Jeroen Beeks verliet het veld in zijn plaats kwam spits Dion Cuijpers. En ook deze wissel bleef niet zonder gevolgen: Een fraaie aanval werd afgerond door deze Dion Cuijpers met een vlammend schot op de lat. Het was uitstel van executie, want Dion bracht in de 71e minuut de stand op 0-2 en na fraai voorbereidend werk van Robin van Osch in de 85e minuut op 0-3. Zo beslisten de invallers de wedstrijd. Wie had gedacht dat Horn er nog een slotoffensief uit zou persen, kwam bedrogen uit; de Panningse defensie met aan het hoofd de uitblinkende Roy Cuppen gaf geen krimp en geen enkele kans weg.

En zo handhaaft Panningen zich in de top van de 4e klasse D. Donderdag wacht de inhaalwedstrijd tegen DFO en kan de titel voor de 2e periode worden binnengehaald. De wedstrijd begint om 20.00 uur op Panningen-Noord.

Lees ook

Peelpush verliest en eindigt als voorlaatste

De volleybalvrouwen van Peelpush eindigden het seizoen met een verlies. Ze speelden tegen VV Utrecht...

Projectkoor voor Pleinfestijn 2024 in Maasbree

Het Maasbrees Mannenkoor is op zoek naar een projectkoor voor het Pleinfestijn 2024 in Maasbree. Het...

Optochtvolgorde OLS 2024 bekend

Op zondag 7 juli zal het OLS 2024 in Beekdaelen plaatsvinden. Een belangrijk onderdeel van deze dag ...

Bloementip: Maak een paashart

Ook dit jaar heeft Moniek Koopmans een creatie gemaakt voor Pasen. Haar bloementip is deze keer een ...

Vrachtwagen gestrand in Reuver

Op de A73 bij Reuver is een vrachtwagen gestrand. Daardoor ontstond een lange file.

Reuverse Lois speelt hoofdrol in 'Het Magische Meisje'

Ze is pas 12 jaar en speelt nu al de hoofdrol in een theaterstuk. Lois uit Reuver speelt het magisch...