Panningen, Netherlands

Panningen wint in nacompetitie en speelt finale

Het eerste team van SV Panningen heeft zondag in de tweede ronde van de nacompetitie van Maarheeze gewonnen en speelt de finale tegen Meterik.
De redactie | 9 juni 2024 20:55 | Aangepast op 9 juni 2024 20:55
De omstandigheden waren ideaal voor een voetbalwedstrijd. Een prachtig zonnetje, een strakke grasmat, een goede scheidsrechter en de helft van alle toeschouwers kwam uit Kepèl.

Toch kwam de wedstrijd moeilijk op gang. Vanaf het beginsignaal hadden de groenwitten het betere van het spel. De thuisploeg moest alle zeilen bijzetten om het spel van de gasten te ontregelen. Maar ook Panningen zorgde in eerste instantie er voor dat hun defensie op orde was. Toch was de ploeg van Naard Vaes die de tegenstander vast zette op hun helft. Ayoub Amhaouch en Dion Vogelsangs wisten regelmatig voor gevaar te zorgen maar werden enkele malen op het laatste moment gestopt.

In minuut 15 kwam een eerste wapenfeit van de thuisploeg. Een verdwaalde voorzet viel buiten bereik van Tim van Renselaar op de lat. Van Renselaar verving Jordy Nelissen die zich ziek had af moeten melden. Maarheeze wist zich niet te bevrijden uit de druk van Panningen en beperkte zich tot de lange bal die vrijwel altijd een prooi was voor de groenwitte verdediging.

Halverwege de eerste helft liet Dion Vogelsangs zijn tegenstander de hielen zien, echter zijn strakke voorzet had een beter lot verdiend. Enkele minuten later kwam Dion enkele centimeters te kort, een steekbal van Bas Wilmer werd door de keeper Jarno Nijssen onschadelijk gemaakt.

Panningen was de betere ploeg, maar Maarheeze bleef, door een tomeloze inzet, overeind. De rust werd ingegaan met een 0-0 stand.
Na rust maakte Robin van Osch zijn opwachting. En ook in de tweede helft was Panningen de beter voetballende partij. En werd ook steeds dreigender.

Een schot van Robin van Osch had een beter lot verdiend en een pegel van Ayoub Amhaouch ging net voorlangs. Een groenwit doelpunt hing in de lucht. Zo werd een schot van Bas Wilmer uit de linker benedenhoek getikt. En uit deze corner wist Robin van Osch, in de 65e minuut, met het hoofd te scoren. Panningen stond op voorsprong.

Maarheeze ging aanvallend wisselen. Maar ook in deze fase waren de groenwittten de betere ploeg. Maarheeze wist alleen voor gevaar te zorgen door de bal van ver voor het doel te brengen. Echter de Panningen defensie, onder leiding van de uitstekend spelende Jeroen Beeks, nam geen enkel risico en ruimde “rücksichtslos” alles op. De voorwaartsen van Panningen kregen in deze fase de ruimte en waren levensgevaarlijk, maar wisten, tot ontsteltenis van de groenwitte aanhang, niet doel te treffen.

In de slotfase liet keeper Tim van Renselaar nog zijn kunnen zien door enkele gevaarlijke situaties adequaat op te lossen. Maar de 0-1 werd over de streep getrokken.

Panningen wint en de opponent in de finale is Meterik.Deze finale wordt aanstaande zondag, 16 juni, om 12.00 uur gespeeld. De locatie is op neutraal terrein en wordt later bekendgemaakt.

Meest gelezen

Dubbele autobrand in Panningen

Jari Janssen | 14 jun 2024 09:01

Kessel-Eikse in nieuwe Videoland-serie

Jari Janssen | 14 jun 2024 08:57

Auto in brand op A67

De redactie | 13 jun 2024 20:53

Lees ook

Thriller in Helenaveen, Panningen trekt aan het langste eind en blijft derdeklasser

Het was een geweldige ambiance op sportpark de Stikker in Helenaveen. Op de rol stond de finale om d...

Zondag is D-Day voor SV Panningen en SV Grashoek: laatste kans op lijfsbehoud

SV Panningen en SV Grashoek spelen zondag de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen. Zo spelen ze b...

Wasmachine schieten met Dario Polman en Bob Vostermans

In aanloop naar het EK voetbal doen verschillende mensen uit Peel en Maas en Beesel een poging om ee...

Dames van VV Reuver zoeken nieuwe teamgenoten

De 7x7 dames van VV Reuver zoeken nieuwe leden. Het damesteam gaat komend seizoen haar derde seizoen...

SV Panningen speelt finale nacompetitie in Helenaveen

SV Panningen speelt zondag de finale van de nacompetitie om 12.00 uur in Helenaveen. De wedstrijd wo...

Grote voetbalclubs strijken neer in Panningen voor Jorrit Hendrix U11 Cup

De zevende editie van de Jorrit Hendrix U11 Cup vindt dit weekend plaats. Op zaterdag en zondag spel...