Panningen, Netherlands

Panningen wint ruim van Kessel en bekert door

Het is SV Panningen gelukt om ten koste van VV Kessel de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. Na overwinningen op MVC’19 en BEVO had de Panningse ploeg vooraf de beste papieren en dat zou ook op het veld zo blijken. In Kessel werd met 1-5 gewonnen.
Youri Buis | 19 september 2023 09:05 | Aangepast op 19 september 2023 08:09
Woede bij Kessel
Al in de eerste minuut moet Panningen-doelman Jordi Nelissen vol aan de bak na een lastige terugspeelbal, maar deze weet hij knap te verwerken. Een minuut of tien later is het dan toch Panningen dat de ban breekt. Remco Litjens verovert de bal, vindt Jordi Kirkels, die op zijn beurt Dion Cuijpers ziet vrijstaan. Laatstgenoemde werkt prima af en brengt de stand op 0-1. Bij Kessel denken ze aan buitenspel, maar dat wordt door de arbitrage weggewuifd, tot woede aan Kesselse zijde.

Blessures
Kessel is zeker niet slechter dan Panningen, maar echte kansen levert dat niet op. Rick Peeters is nog het dichtstbij met een laag schot rakelings langs de paal. Halverwege de eerste helft raken twee spelers van Panningen geblesseerd. Achtereenvolgens Cuijpers en Tom Wilmer moeten noodgedwongen het veld verlaten voor Ramon Sijben en Rowan van den Dungen. Niet veel later verdubbelt Panningen de score. Litjens scoort op aangeven van invaller Sijben de 0-2. In de slotfase van het eerste bedrijf krijgt Kessel meer mogelijkheden. Wessel van Nisselrooy, kleinzoon van oud Panningen-coryfee Theo van Nisselrooy, schiet voor het Panningen-doel vrij over.

Beslissing
Na rust liet Panningen zien waarom het kampioen is geworden in de 4e Klasse, al moet het wel eerst een tegentreffer incasseren. Peeters benut een strafschop voor Kessel en brengt de stand zo terug tot 1-2. Een vrije trap biedt vervolgens uitkomst voor Panningen. Litjens ziet een gat in de muur, sprint in de ruimte en werkt de bal langs de Kesselse doelman in het net: 1-3. In de 70e minuut wordt het duel definitief beslist, voor het geval dat nog niet gebeurd was. Sijben soleert door de Kesselse verdediging en tekent voor de 1-4.

Competitiestart
De mooiste goal wordt voor het laatst bewaard. Na een fraaie combinatie en enkele schitterende passeerbewegingen van Litjens, scoort Sijben zijn tweede van de wedstrijd: 1-5. Panningen bekert dus verder, maar eerst wacht zondag de start van de competitie in de 3e Klasse C. Op sportpark Panningen-Noord is HVV Helmond vanaf 14:30 uur de tegenstander. Kessel speelt dit seizoen in de 4e Klasse D en gaat zondag op bezoek bij SVC 2000 in Roermond.

Meest gelezen

Dak zwembad Baarlo ingestort

De redactie | 13 jul 2024 12:02

Video: Zo stort het dak van zwembad Baarlo in

De redactie | 13 jul 2024 17:37

Woensdag helikopteroefeningen boven Peel en Maas

De redactie | 16 jul 2024 18:37

Lees ook

Competitieindelingen amateurvoetbal 2024/2025 bekend

De amateurvoetbalclubs in Peel en Maas kennen hun tegenstanders in het komende seizoen. De KNVB heef...

Thriller in Helenaveen, Panningen trekt aan het langste eind en blijft derdeklasser

Het was een geweldige ambiance op sportpark de Stikker in Helenaveen. Op de rol stond de finale om d...

Zondag is D-Day voor SV Panningen en SV Grashoek: laatste kans op lijfsbehoud

SV Panningen en SV Grashoek spelen zondag de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen. Zo spelen ze b...

Dames van VV Reuver zoeken nieuwe teamgenoten

De 7x7 dames van VV Reuver zoeken nieuwe leden. Het damesteam gaat komend seizoen haar derde seizoen...

SV Panningen speelt finale nacompetitie in Helenaveen

SV Panningen speelt zondag de finale van de nacompetitie om 12.00 uur in Helenaveen. De wedstrijd wo...

Panningen wint in nacompetitie en speelt finale

Het eerste team van SV Panningen heeft zondag in de tweede ronde van de nacompetitie van Maarheeze g...