Panningen, Netherlands

Panningen wint van rechtstreekse concurrent om nacompetitieplek

We kunnen niet echt spreken van een degradatiekraker, maar de belangen waren groot in het duel tussen SV Panningen en SV United deze zondag. Immers Panningen en United staan beide op een nacompetitieplek met allebei 23 punten. De winnaar krijgt nog alle kansen zich vrij te spelen van nacompetitie; de verliezer komt akelig dicht in de buurt van directe degradatie. Aan een gelijkspel hebben beide ploegen niets. En dat was te zien in de wedstrijd.
De redactie | 13 mei 2024 14:58 | Aangepast op 13 mei 2024 14:58
Angst om te verliezen regeerde en de wedstrijd was verder niet om aan te zien. Maar uiteindelijk trokken de groenwitten uit Panningen, terecht, op basis van een betere tweede helft, aan het langste eind en wonnen met 1-0. De omstandigheden waren echt zomers, een prachtig voorjaarszonnetje scheen op Panningen-Noord. Panningen moest het stellen zonder aanvoerder Youri van den Hurk en supersub Robin van Osch. Voorwaar geen gemakkelijke opgave voor de vervangers Dion Vogelsangs en Tom Wilmer.

In het eerste kwartier gebeurde er nagenoeg niets, de bal werd wat heen en weer geschoven op het middenveld en beide partijen leden constant balverlies. In de 16e minuut was er een kans voor SV United; een kopbal uit een corner werd door de Panningse verdediging geblokt. Het zou voorlopig hun enige kans blijken te zijn in de eerste helft. Ook Panningen kreeg af en toe een kansje; een schot van Nick Wilmer in de 19e minuut werd met veel moeite gestopt door United-doelman Rik Wijers. Tot vlak voor rust gebeurde er niets noemenswaardig meer. Maar Panningen creëerde toch enkele serieuze kansen. In de 45e minuut moest Rik Wijers al zijn talenten aanspreken om een schot van Patrick Joosten en de rebound van Bas Wilmer te pareren. Maar de allerbeste kans was voor Nick Wilmer die alleen voor de United-doelman opdook om hem met een lob te verschalken. Rik Wijers kon fraai redden en Nick Wilmer probeerde het met een kopballetje over de doelman; weer redde Rik Wijers en ook de rebound van Dion Vogelsang werd door hem geblokt. En zo was de stand 0-0 met de rust.

Na rust was er meteen consternatie. Een ongelukkige botsing tussen Dion Vogelsang en anderzijds United-doelman Rik Wijers en ook nog United-verdediger Joris Peelen leidde tot een oponthoud van ca. 7 minuten. Joris Peelen moest geblesseerd het veld verlaten en Rik Wijers moest dat een kwartier later eveneens doen. Na rust was Jordi Kirkels in het veld gekomen en aan beide kanten werd uitgebreid verder gewisseld. Ramon Sijben en Rowan v/d Dungen kwamen voor Panningen in het veld en langzaam trokken de groenwitten het spel naar zich toe. Echte kansen bleven vooralsnog echter uit. In de 74e minuut de enige echte kans voor SV United; het schot van Mike Linders werd echter geblokt. Aan de andere kant ging Ramon Sijben 3 minuten later alleen op het Wanssumse doel af, maar werd onreglementair gestuit. Heel even was er discussie geel of rood; maar iedereen accepteerde de gele kaart van scheidrechter Daan Cortenbach, Bas Wilmer schoot de vrije trap buiten bereik van de invaller-doelman van United op de lat; het had Panningens voorsprong kunnen zijn. Nick Wilmer schoot een vrije trap vanaf links in een keer op doel en met een uiterste inspanningen redde de United-goalie. En dan, in de 89e minuut de bevrijdende, en uiteindelijk ook verdiende treffer voor SV Panningen. Jordi Kirkels schoot hem binnen en was daarmee matchwinner.

Panningen voegt drie belangrijke punten toe aan zijn conto en is nog steeds in de race om de nacompetitie te ontlopen en de plek in de 3e klasse veilig te stellen. Zondag volgt weer zo’n cruciaal duel tegen FCV uit Venlo.

Lees meer over:

Amateurvoetbal|SV Panningen|

Meest gelezen

Vriendengroep valt 'met de deur in huis'

Eric Reijnders | 18 mei 2024 19:41

Uitgever van de Hallo failliet

De redactie | 18 mei 2024 19:58

Bus vat vlam op Noorderbaan

De redactie | 23 mei 2024 08:13

Lees ook

SV Panningen lijdt nederlaag in ‘t Ven

Er valt weinig te vertellen over de belangrijke wedstrijd van SV Panningen tegen een van de concurre...

VV Baarlo vrouwen kampioen vierde klasse

De vrouwen van VV Baarlo zijn maandag kampioen geworden van de vierde klasse. Een 3-1 overwinning op...

MVC’19 verliest met ruime cijfers in Oploo

MVC’ 19 moest maandag genoegen nemen met een 5-1 nederlaag tegen Excellent uit Oploo. Excellent was ...

Uitslagen amateurvoetbal 20 mei

Er werd op Pinkstermaandag weer gevoetbald. Het is voor sommige ploegen spannend aan het einde van d...

VV Baarlo komt met ludieke actie tegen aartsrivaal MVC’19

VV Baarlo is met een ludieke actie gekomen tegen de aartsrivaal MVC’19. Bij het kombord van Maasbree...

MVC’19 degradeert door verlies op Bruheze

MVC’19 heeft kermiszondag 12 mei thuis een zure nederlaag geleden tegen hoogvlieger Bruheze. Voor de...