Panningen, Netherlands

SV Panningen niet opgewassen tegen Bruheze

In een midweekse speelronde heeft SV Panningen verloren van Bruheze. De club uit de Helmondse wijk Brouwhuis was met 2-4 te sterk op sportpark Panningen-Noord.
Youri Buis | 24 november 2023 17:57 | Aangepast op 24 november 2023 17:57
Overklast
Bruheze geldt als één van de titelfavorieten in de 3e Klasse C. Dat was in de eerste helft van de wedstrijd tegen Panningen al vlug merkbaar. Na een prima start werd de ploeg van trainer Naard Vaes overklast en moest het zich beperken tot het tegenhouden van de Helmondse aanvalsgolven.

Discutabel
Een discutabele beslissing van de scheidsrechter leidde in de 12e minuut de voorsprong voor Bruheze in. Kenvis Gomez schoot raak, maar bij zijn aanname raakte de bal zijn hand. Ondanks protesten aan Panningse zijde werd de goal toegekend: 0-1. In de eerste helft was het uitsluitend Bruheze dat de klok sloeg en dat leidde in de 26e minuut tot de verdubbeling van de score. Een hoekschop van de uitblinkende aanvaller Johan van Lierop zeilde zomaar over Panningen-doelman Jordy Nelissen het doel in: 0-2. Bruheze kon vlak voor rust ook nog een derde doelpunt maken, maar enkele opgelegde kansen werden niet benut. Panningen kreeg via Bas Wilmer nog wel een mogelijkheid, maar zijn schot ging naast.

Terugknokken
Na de rust bracht Vaes met subersub Robin van Osch en jeugdspelers Glenn Verschaeren en Max Reijnders nieuwe krachten in het veld. Met hen binnen de lijnen werd het weer een wedstrijd, al kwam dat wellicht ook doordat Bruheze wat gas terugnam. Toch breidden de bezoekers vlak na rust hun voorsprong verder uit. Via Robin Kemper en Emre Bars stond er na 55 minuten voetballen 0-4 op het scorebord. Daar waar Bruheze het wel prima vond, daar knokte Panningen zich terug. In minuut 69 scoorde Remco Litjens en 10 minuten voor tijd werd de 2-4 gemaakt. Kansen voor Van Osch en de ingevallen Dion Cuijpers veranderde niets meer aan die score.

Eén-na-laatste
Bruheze boekte een terechte overwinning en staat tweede in de competitie. Panningen reist aanstaande zondag als één-na-laatste af naar Oploo, waar Excellent 1 wacht. Die ploeg staat op dit moment negende met negen punten uit acht wedstrijden. Panningen heeft vier punten minder.

Meest gelezen

Snuffelshop sluit volgend jaar april de deuren

De redactie | 23 jul 2024 10:14

Hoosbui trekt over Peel en Maas

De redactie | 23 jul 2024 11:59

Lees ook

Competitieindelingen amateurvoetbal 2024/2025 bekend

De amateurvoetbalclubs in Peel en Maas kennen hun tegenstanders in het komende seizoen. De KNVB heef...

Thriller in Helenaveen, Panningen trekt aan het langste eind en blijft derdeklasser

Het was een geweldige ambiance op sportpark de Stikker in Helenaveen. Op de rol stond de finale om d...

Zondag is D-Day voor SV Panningen en SV Grashoek: laatste kans op lijfsbehoud

SV Panningen en SV Grashoek spelen zondag de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen. Zo spelen ze b...

Dames van VV Reuver zoeken nieuwe teamgenoten

De 7x7 dames van VV Reuver zoeken nieuwe leden. Het damesteam gaat komend seizoen haar derde seizoen...

SV Panningen speelt finale nacompetitie in Helenaveen

SV Panningen speelt zondag de finale van de nacompetitie om 12.00 uur in Helenaveen. De wedstrijd wo...

Panningen wint in nacompetitie en speelt finale

Het eerste team van SV Panningen heeft zondag in de tweede ronde van de nacompetitie van Maarheeze g...