Panningen, Netherlands

SV Panningen walst met speels gemak over RKVB

Het eerste team van SV Panningen heeft zondag met dubbele cijfers gewonnen van RKVB. Het werd 12-0. Na een gelijkspel en een verliespartij, snakte de ploeg naar een overwinning.
De redactie | 10 oktober 2022 09:13 | Aangepast op 10 oktober 2022 09:13
Direct na de aftrap nam Panningen het initiatief. De gasten uit Baexem werden met de rug tegen de muur gezet en werden afgetroefd op felheid en voetballend vermogen. En al na 10 minuten was het al 2-0 voor de thuisploeg. Nick Wilmer krulde een vrije trap fraai in het doel en Remon Sijben werd vrij voor de keeper gezet door Robin van Osch en scoorde beheerst.

Panningen hield de gasten in een wurggreep en scoorde met de regelmaat van de klok. RKVB had niet het voetballend vermogen om de Kepèlse ploeg een strobreed in de weg te leggen. Met name de aanvallers van Panningen, Robin van Osch, Ayoub Amhaouch en Remon Sijben, sneden keer op keer door de verdediging en wisten de score uit te bouwen. Toen de scheidsrechter voor rust floot en de kruitdampen opgetrokken waren, stond er 6-0 op het scorebord. De toeschouwers in verbazing achterlatend na zo een galavoorstelling van de thuisploeg.

Wie dacht dat na de rust Panningen een tandje terug zou schakelen, kwam bedrogen uit. In tegendeel. Vanaf minuut 46 werd RKVB in hun eigen strafschopgebied vastgezet. Dit resulteerde in de tweede minuut van de 2e helft in een doelpunt van Robin van Osch. Ook na de thee kwamen de gasten uit Baexem handen en voeten te kort om de groen-witten het scoren te beletten. Dit lukte dus niet. Het moet wel gezegd worden dat de RKVB geen enkel moment naar unfaire middelen greep om Panningen het voetballen onmogelijk te maken

Toen Ayoub Amhaouch een paar minuten later de 7-0 liet aantekenen, was er geen houden meer aan. De thuisploeg sloot de gasten op in hun eigen strafschopgebied en Panningen liet geen spaan meer heel van de verdediging van Baexem.
Ook nadat trainer Naard Vaes de complete voorhoede wisselde, vielen de doelpunten nog steeds als rijpe appels van de boom. Dion Cuijpers en Maurice Sijben scoorden nog enkele malen en zelfs keeper Jordi Nelissen trof doel uit een strafschop.

RKVB was geen partij voor Panningen. De 12-0 overwinning was geenszins geflatteerd. Nu is het zaak voor de Panningse ploeg on deze vorm vast te houden en de komende wedstrijden deze vorm te laten zien.

Lees meer over:

RKVB|SV Panningen|Voetbal|

Lees ook

Switch en De Zoes organiseren ‘Heldens Holland House’ tijdens EK

Het Nederlands elftal doet komende zomer mee aan het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland. Su...

Panningen zit in de hoek waar de klappen vallen

Melderslo tegen Panningen stond op het programma, deze Palmzondag, ook wel Palmpasen genoemd. De bli...

SV Blerick een maatje te groot voor MVC’19

MVC’19 verloor donderdag met 0-2 van SV Blerick. Er werd geen slechte wedstrijd gespeeld door de man...

SV Panningen verliest in Stiphout

Het vaandelteam van SV Panningen trad na de doordeweekse winst op FCV aan tegen Stiphout Vooruit, ko...

SV Panning kan geen potten breken tegen SV Blerick

Panningen trad aan tegen SV Blerick, titelkandidaat in de 3e klasse c. Onder een stralend voorjaarsz...

Leden SV Panningen en SV Egchel geven groen licht: fusie gaat door

De voetbalclubs van Panningen en Egchel gaan definitief samen verder. De leden van SV Panningen en S...