Panningen, Netherlands

SV Panningen wint op karakter van Excellent

SV Panningen heeft zondag met 1-2 gewonnen in de uitwedstrijd tegen Excellent uit Oploo. Vooraf was de opdracht voor de Panningse ploeg duidelijk. Er moest worden gewonnen om uit de onderste regionen te blijven.
Youri Buis | 27 november 2023 15:18 | Aangepast op 27 november 2023 15:18
Eerste kans
De openingsfase was op een zwaar veld voor Panningen. Dit resulteerde in de elfde minuut tot de eerste grote kans. Jordi Kirkels ging alleen op de keeper af, maar hij besloot de bal af te geven in plaats van zelf te schieten, waardoor Remco Litjens niet werd gevonden en de kans weg was. Ook Roy Cuppen (kopbal naast) en Nick Wilmer (schot naast) wisten het net niet te vinden.

Doelpunten
Aan de andere kant was het wel raak, alle opgevoerde druk door de groen-witten ten spijt. Excellent scoorde in een tegenaanval de 1-0. Panningen raakte daar enigszins van in de war en dat leidde tot een aantal kansen voor de thuisploeg. Doelman Jordi Nelissen wist een volgende tegentreffer echter meermaals te voorkomen. In minuut 17 kwam de gelijkmaker op het scorebord. Nick Wilmer scoorde na een mooie voorzet van Patrick Joosten: 1-1. De gelijke stand weerhield Excellent er niet van om stoïcijns de aanval te zoeken. Panningen kroop bij vlagen door het oog van de naald, maar wist zich tegen het einde van de eerste helft onder de druk uit te voetballen. Het verscheen ook enkele malen gevaarlijk voor het doel van de tegenstander, maar gescoord werd er niet meer voor de rust.

Voorsprong
Na de rust nam Youri v.d. Hurk de backpositie over van de geblesseerde Matijs Heesen. Panningen zocht direct de aanval, waardoor Excellent achteruit gedwongen werd. Dion Cuijpers wist op pure inzet de verdediging te verschalken, maar zijn schot werd gekeerd door Excellent-keeper Kroef. Niet veel later ging een poging van Nick Wilmer over het doel. In de 60e minuut kwam Robin van Osch binnen de lijnen en dat leidde direct tot meer gevaar. Het was uiteindelijk Bas Wilmer die Panningen voor de tweede keer op voorsprong bracht. Met een schijnbeweging zette hij zijn tegenstander op het verkeerde been en schoot vervolgens met een bekeken bal in de linker benedenhoek de 1-2 tegen de touwen.

Overeind
In de laatste 20 minuten van de wedstrijd nam Excellent het initiatief over. Toch werd Panningen vanuit de omschakeling nog gevaarlijk. Er ging vooral veel dreiging uit van de ingevallen Van Osch, die veelvuldig gebruik maakte van zijn snelheid. Zo ging zijn schot net voorlangs en bij een andere aanval wist een verdediger van Excellent de bal net voor de lijn weg te werken. Met een tomeloze inzet bleven de groenwitten overeind. Toen scheidsrechter Wolterinck na 6 minuten extra tijd voor het eindsignaal floot, was Panningen drie punten rijker. Zondag komt ONDO op bezoek op sportpark Panningen-Noord.

Meest gelezen

Geschokte reacties na overlijden Maasbreese

De redactie | 16 feb 2024 14:29

Panningse lingeriewinkel opent tweede vestiging

Youri Buis | 15 feb 2024 15:12

Politie zoekt getuigen na woninginbraak in Egchel

Niels van Rens | 18 feb 2024 14:56

Lees ook

MVC’19 speelt gelijk tegen ONDO

MVC’19 heeft zondag met 1-1 gelijkgespeeld tegen ONDO. Beide ploegen speelden voor de overwinning ma...

Duel SV Panningen afgelast, VV Helden wint in Ysselsteyn

De wedstrijd van SV Panningen tegen DSV is zondagmiddag vlak voor de aanvang van het duel afgelast. ...

Tim van Ophoven blijft tweede team SV Panningen trainen

Tim van Ophoven blijft in het nieuw seizoen het tweede team van SV Panningen trainen en gaat samenwe...

Nederlaag voor SV Panningen in Helmond

Het was een druilerige februarizondag vlak voor vastelaovend. De Keiebijters waren in geen velden of...

MVC’19 wint na 99 minuten van SV United

MVC’19 heeft zondag de belangrijke uitwedstrijd tegen SV United uit Wanssum gewonnen. In de allerlaa...

Uitslagen amateurvoetbal 4 februari

De bal rolde weer op de velden, vlak voor het carnavalsweekend. Koningslust en Bieslo deden goede za...