Panningen, Netherlands

SV Panningen wint op karakter van Excellent

SV Panningen heeft zondag met 1-2 gewonnen in de uitwedstrijd tegen Excellent uit Oploo. Vooraf was de opdracht voor de Panningse ploeg duidelijk. Er moest worden gewonnen om uit de onderste regionen te blijven.
Youri Buis | 27 november 2023 15:18 | Aangepast op 27 november 2023 15:18
Eerste kans
De openingsfase was op een zwaar veld voor Panningen. Dit resulteerde in de elfde minuut tot de eerste grote kans. Jordi Kirkels ging alleen op de keeper af, maar hij besloot de bal af te geven in plaats van zelf te schieten, waardoor Remco Litjens niet werd gevonden en de kans weg was. Ook Roy Cuppen (kopbal naast) en Nick Wilmer (schot naast) wisten het net niet te vinden.

Doelpunten
Aan de andere kant was het wel raak, alle opgevoerde druk door de groen-witten ten spijt. Excellent scoorde in een tegenaanval de 1-0. Panningen raakte daar enigszins van in de war en dat leidde tot een aantal kansen voor de thuisploeg. Doelman Jordi Nelissen wist een volgende tegentreffer echter meermaals te voorkomen. In minuut 17 kwam de gelijkmaker op het scorebord. Nick Wilmer scoorde na een mooie voorzet van Patrick Joosten: 1-1. De gelijke stand weerhield Excellent er niet van om stoïcijns de aanval te zoeken. Panningen kroop bij vlagen door het oog van de naald, maar wist zich tegen het einde van de eerste helft onder de druk uit te voetballen. Het verscheen ook enkele malen gevaarlijk voor het doel van de tegenstander, maar gescoord werd er niet meer voor de rust.

Voorsprong
Na de rust nam Youri v.d. Hurk de backpositie over van de geblesseerde Matijs Heesen. Panningen zocht direct de aanval, waardoor Excellent achteruit gedwongen werd. Dion Cuijpers wist op pure inzet de verdediging te verschalken, maar zijn schot werd gekeerd door Excellent-keeper Kroef. Niet veel later ging een poging van Nick Wilmer over het doel. In de 60e minuut kwam Robin van Osch binnen de lijnen en dat leidde direct tot meer gevaar. Het was uiteindelijk Bas Wilmer die Panningen voor de tweede keer op voorsprong bracht. Met een schijnbeweging zette hij zijn tegenstander op het verkeerde been en schoot vervolgens met een bekeken bal in de linker benedenhoek de 1-2 tegen de touwen.

Overeind
In de laatste 20 minuten van de wedstrijd nam Excellent het initiatief over. Toch werd Panningen vanuit de omschakeling nog gevaarlijk. Er ging vooral veel dreiging uit van de ingevallen Van Osch, die veelvuldig gebruik maakte van zijn snelheid. Zo ging zijn schot net voorlangs en bij een andere aanval wist een verdediger van Excellent de bal net voor de lijn weg te werken. Met een tomeloze inzet bleven de groenwitten overeind. Toen scheidsrechter Wolterinck na 6 minuten extra tijd voor het eindsignaal floot, was Panningen drie punten rijker. Zondag komt ONDO op bezoek op sportpark Panningen-Noord.

Meest gelezen

Dak zwembad Baarlo ingestort

De redactie | 13 jul 2024 12:02

Video: Zo stort het dak van zwembad Baarlo in

De redactie | 13 jul 2024 17:37

Al twee dagen opstoppingen op Napoleonsweg

De redactie | 9 jul 2024 16:11

Twee gewonden bij botsing in Panningen

De redactie | 11 jul 2024 10:40

Lees ook

Competitieindelingen amateurvoetbal 2024/2025 bekend

De amateurvoetbalclubs in Peel en Maas kennen hun tegenstanders in het komende seizoen. De KNVB heef...

Thriller in Helenaveen, Panningen trekt aan het langste eind en blijft derdeklasser

Het was een geweldige ambiance op sportpark de Stikker in Helenaveen. Op de rol stond de finale om d...

Zondag is D-Day voor SV Panningen en SV Grashoek: laatste kans op lijfsbehoud

SV Panningen en SV Grashoek spelen zondag de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen. Zo spelen ze b...

Dames van VV Reuver zoeken nieuwe teamgenoten

De 7x7 dames van VV Reuver zoeken nieuwe leden. Het damesteam gaat komend seizoen haar derde seizoen...

SV Panningen speelt finale nacompetitie in Helenaveen

SV Panningen speelt zondag de finale van de nacompetitie om 12.00 uur in Helenaveen. De wedstrijd wo...

Panningen wint in nacompetitie en speelt finale

Het eerste team van SV Panningen heeft zondag in de tweede ronde van de nacompetitie van Maarheeze g...