Panningen, Netherlands

VV Helden verspeelt eerste matchpoint voor kampioenschap

VV Helden heeft haar eerste kans op het kampioenschap laten liggen. Tegen Sporting S.T. werd met 1-1 gelijkgespeeld. Directe concurrent RKSV Meterik bleef tegen SV Grashoek wel foutloos en zodoende is Helden nog geen kampioen van de 4e Klasse F.
Jari Janssen | 21 april 2024 17:37 | Aangepast op 21 april 2024 17:37
Gemiste kansen
De wedstrijd begon erg tam. Beide ploegen waren aftastend. Sporting S.T. had van tevoren een duidelijke tactiek: verdedigen. Helden wist er lang niet doorheen te breken. Het creëerde in de vijftiende minuut haar eerste kans, maar de bal ging voorlangs. Drie minuten later werd de lat nog geraakt door de blauw-witten. Tienray kreeg wel eens een verloren kans, maar het was Helden dat de kansen uitdeelde. Helaas voor Helden zonder succes, want na 45 minuten voetballen in de eerste helft bleef de welbekende brilstand op het bord staan. Met 0-0 werd de kleedkamers opgezocht.

Beloning
Na rust was het wederom Helden dat de kansen creëerde. Zo kwamen er twee kansen in de 50e en 52e minuut die bijna identiek voorlangs gingen. Even later werd wederom de lat geraakt door de mannen uit Peel en Maas. Via de bovenkant van het houtwerk ging de bal over het doel. Na iets meer dan een uur voetballen werd het harde werken van Helden beloond. Via een corner kwam de bal bij een aanvaller van Helden, maar die schoot tegen de Tienrayse doelman aan. Via de keeper kwam hij tegen een verdediger van Sporting en zo belandde de bal in het doel.

Lobje
Helden wist door te zetten en een kwartier voor tijd werd er weer gescoord. Er werd gejuicht, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Het leek een klap in het gezicht van de mannen uit Helden. Sporting S.T. kwam na dit moment steeds beter in de wedstrijd. Met succes, want het tot dan toe onzichtbare team kon in de 83e minuut een aanvaller één-op-één sturen richting de keeper van Helden. Met een prachtig lobje werd de stand weer gelijkgetrokken: 1-1.

Strafschop
Lang leek het niet meer mogelijk te zijn voor de blauw-witten, maar ineens kwam Helden oog in oog met de keeper uit Tienray. De doelman haalde de aanvaller onderuit en Helden kreeg in de allerlaatste minuut een strafschop. De spits van Helden ging achter de bal staan, maar de keeper bracht redding. Zo was een uitgelezen mogelijkheid om de titel alsnog binnen te slepen, verkeken. De Heldense mannen kregen nog een paar mogelijkheden, maar deze werden ruim gemist.

Zes punten
Het eindigde in 1-1 en zo speelde Sporting S.T. voor de tweede keer dit seizoen gelijk tegen Helden. Directe concurrent Meterik won met 4-1 van Grashoek en blijft daarmee in het spoor van Helden. Het verschil tussen beide ploegen is zes punten met nog twee wedstrijden te gaan. Dat betekent dat VV Helden nog steeds de touwtjes in handen heeft. Op 12 mei krijgt Helden een nieuwe kans om de titel veilig te stellen, wederom op Sportpark Kerkeböske. Tegen SSA SV Lottum is een gelijkspel dan voldoende.

Meest gelezen

Ann Philipsen overleden

De redactie | 28 apr 2024 14:29

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Lees ook

Panningen laat de punten in Heusden

Panningen trad aan op het knusse sportpark “de Heikamp” tegen SV ONDO uit Asten – Heusden. ONDO is d...

Voetbaluitslagen: VV Kessel wint Maasderby en SV Panningen verspeelt kostbare punten in Asten

Dit weekend werden de afgelaste wedstrijden ingehaald. Dit zijn de uitslagen van die wedstrijden.

Panningen pakt belangrijke punten in de strijd tegen degradatie

Met nog vier finales te gaan wist Panningen de gasten uit Oploo op de knieën te krijgen. Maar gemakk...

Samenvatting: VV Helden moet kampioenschap nog even uitstellen

Het had zo mooi kunnen zijn: op kermiszondag in eigen dorp kampioen worden. Het liep even anders, wa...

Uitslagen voetbal: Panningen en Baarlo pakken belangrijke punten

Een nieuwe speelronde aan het slot van de competitie. Dit zijn de uitslagen. De wedstrijd tussen Kes...

Nipt verlies voor Bevo tegen Lions in HandbalNL-League

Het zijn de handballers van Bevo Hc niet gelukt om de goede start van de HandbalNL-League een vervol...