Panningen, Netherlands

Start bouw woonbegeleidingscentrum PSW in Meijel

In Meijel is dinsdag het startsein gegeven voor de realisatie van een nieuw woonbegeleidingscentrum voor mensen met een beperking in Meijel.
De redactie | 6 april 2022 13:20 | Aangepast op 6 april 2022 13:20
Zorgorganisatie PSW realiseert in samenspraak met Stichting Begeleid Wonen Meijel, een initiatief van ouders van kinderen met een beperking, een veilige en passende woonomgeving midden in het dorp.

Frikadellenfabriek
Op de plek waar vroeger de frikandellenfabriek Beckers stond, staan de bouwhekken al klaar en zijn voorbereidende werkzaamheden gestart. Over ruim een jaar zal hier het nieuwe woonbegeleidingscentrum Beckershof verrijzen voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking. PSW, een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsvraag is eigenaar van het pand en gaat hier de zorg verlenen.

Woonlocatie
Initiatiefnemer van het woonbegeleidingscentrum is Stichting Begeleid Wonen Meijel, opgericht door ouders van kinderen met een beperking. Zij zochten een geschikte woonlocatie voor hun zoon of dochter, maar vonden dit niet in Meijel. Zij gingen op zoek naar andere ouders met kinderen met een beperking in het dorp en er bleek een grote behoefte te zijn om hier een begeleid wonen voorziening te openen.

PSW heeft verspreid over Limburg diverse woonbegeleidingslocaties voor mensen met een beperking. Doel van de begeleiding van PSW is altijd een woonsituatie creëren waarin de cliënt zich thuis en veilig voelt en waarbij ouders en verwanten betrokken zijn. De woonlocaties zijn gelegen in woonwijken en hebben een sterke lokale verankering.

Modern woonbegeleidingcentrum
Het drie verdiepingen hoge wooncomplex, gaat plaats bieden aan 23 bewoners en voorziet in alle behoeften voor bewoners met diverse beperkingen. In het woonbegeleidingscentrum is 24-uurszorg voor mensen die aanspraak maken op de wet langdurige zorg. Momenteel is de woonlocatie al zo goed als gevuld. Er zijn nog enkele plekken vrij. Als alles volgens planning verloopt, kunnen de eerste bewoners in de zomer 2023 hun intrek nemen.

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Lees ook

Auto en motor botsen in Meijel: motorrijder zwaargewond

Een motorrijder is woensdagochtend in Meijel zwaargewond geraakt bij een botsing met een auto.

Peelpush Dames maken zich op voor play-offs

Na een zwaar bevochten 3-2 winst op Voltena Dames 1 (Nieuwendijk) eindigt Peelpush Dames 1 op een mo...

Vijf vogels vast in afvoerbuis van restaurant

De brandweer had maandagochtend in Meijel een hele andere klus te doen dan blussen. De melding ging ...

Geen medewerking gemeente voor onderzoek openbare school Meijel

Het college van Peel en Maas verleent geen medewerking aan het verzoek van de initiatiefgroep OBS Me...