Panningen, Netherlands

Stichting voor kinderen van veteranen

Kinderen van veteranen hebben sinds kort hun eigen besloten Facebookgroep De groep heet ‘Veteranen Kids’. Esmay Wittens uit Panningen is een van de oprichtsters: “We zitten allemaal in hetzelfde schuitje.”
De redactie | 28 mei 2023 11:48 | Aangepast op 28 mei 2023 11:48
De 16-jarige Esmay is dochter van een Bosniëveteraan. Hoewel zij nog niet geboren was toen haar vader op uitzending was, heeft zij wel dagelijks te maken met de gevolgen hiervan. Esmay: “Mijn vader heeft PTSS en last van woedeaanvallen. Ik ben altijd heel geïnteresseerd geweest naar wat hij allemaal heeft meegemaakt, maar daar sprak hij nooit over. Sinds hij in therapie zit is hij opener en vraagt hij ons ‘hoe vinden jullie dat het gaat?’”. Dat zegt ze tegen het Nederlandse Veteranen Instituut.

Spanningen
Veel kinderen van veteranen met PTSS ervaren spanningen, maar weten niet waar dat vandaan komt. Bovendien kunnen partners wel hulp krijgen, maar was er nog niets voor kinderen. Samen met enkele andere kinderen van veteranen heeft ze zich samengepakt en de nieuwe stichting opgericht.

Uitwisselen van ervaringen
Het is de bedoeling dat deze club bij elkaar komt en dat de kinderen ervaringen kunnen uitwisselen. Esmay wil dan ook een luisterend oor zijn. “Ik ben er niet meer mee geholpen, maar ik hoop dat ik andere kinderen wel kan helpen”, zo zei ze bij De Update.

Lees meer over:

Veteranen|

Meest gelezen

Vriendengroep valt 'met de deur in huis'

Eric Reijnders | 18 mei 2024 19:41