Panningen, Netherlands

SV Panningen delft het onderspit tegen RKVV Haelen

SV Panningen heeft zondag verloren van RKVV Haelen. Het werd 1-2.
De redactie | 3 oktober 2022 19:58 | Aangepast op 3 oktober 2022 19:58
De gasten schoten als een raket uit de startblokken. Met goed positiespel werd Panningen overdonderd. De groen-witte verdedigers hadden steeds het nazien en wisten ter nauwer nood de nul te houden. Dit leverde wel een eerste gele kaart op voor Rowan van den Dungen die zijn tegenstander vloerde. Met kunst en vliegwerk en ondersteuning van paal en lat bleef de stand 0-0.

De thuisploeg wist zich toch een enkele keer onder de druk uit te voetballen. Zo kreeg Remon Sijben een levensgrote kans, maar wist dit buitenkansje niet te benutten. Trainer Naard Vaes nam geen risico en wisselde Rowan van den Dungen, die tegen rood aan hikte. Tom Wilmer schoof een positie naar achteren en nam de backpositie over.
Toch wist Haelen op een verdiende 0-1 voorsprong te komen. Spelbepaler Ken Gommans van Haelen, veruit de beste man op het veld, probeerde met een steekbal de verdediging te verschalken. Het gevaar leek bezworen maar keeper Jordi Nelissen knalde de bal tegen een mêlee van spelers en de bal rolde in het doel. De gasten bleven hierna druk zetten en enkele grote kansen werden gemist door de voorwaartsen van Haelen. Dit alles in de slotfase van de eerste helft.

Na de thee probeert Panningen de bakens te verzetten maar de bezoekers blijven makkelijk overeind. Met name Ken Gommans was een plaag voor de groen-witten. Het is dan ook Haelen wat met een afstandsschot de stand op 0-2 brengt. Gezien het spelbeeld en de stand verdiend en het leek een gelopen zaak.

Panningen wisselt aanvallend en Ayoub Amhaouch valt goed in. En hij brengt in de 62e minuut, met een mooie actie, de spanning weer terug. Hij tikt de 1-2 binnen. Toen enkele minuten later Joep Hoeben van Haelen zijn tweede gele kaart kreeg, moest hij het veld verlaten. De kaarten lagen nu opeens anders.

Panningen was opeens de bovenliggende partij en zette Haelen met de rug tegen de muur. Aanval op aanval rolde richting het doel van Haelen en de thuisploeg kregen diverse goede kansen. Tom Wilmer had de hoek voor het uitzoeken, maar schoot de bal rakelings naast, Robin van Osch sneed door de verdediging maar zijn schoot ging op miraculeuze wijze niet in het doel. Ook Ayoub Amhaouch wist niet meer doel te treffen, ondanks een mooie dribbel. Toen het eindsignaal klonk, was de eindstand 1-2 voor Haelen.

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Man (75) vermist in omgeving Panningen

Youri Buis | 19 apr 2024 14:36

ZVV Beringe 4 wint beker in Sittard

Jari Janssen | 17 apr 2024 10:31

Lees ook

Panningen verliest van titelkandidaat Bruheze

SV Panningen heeft zondag verloren van titelkandidaat Bruheze. De groenwitten waren lange tijd gelij...

Amateurvoetbal: uitslagen 14 april

De lokale voetbalvelden waren afgelopen zondag het toneel van intense wedstrijden, waarbij clubs str...

Handbal Extra Bevo Hc naar Special Olympics

Het Handbal Extra team van Bevo Hc gaat van 14 tot en met 16 juni naar de Special Olympics in Breda ...

Panningen toont karakter door winst op Sparta ’18

SV Panningen versloeg zondag Sparta’18. De groenwitten moesten diep gaan, maar wisten uiteindelijk d...

Uitslagen amateurvoetbal zondag 7 april

Het einde van de competitie nadert en dus is het spannend op de velden. SV Panningen deed goede zake...

Switch en De Zoes organiseren ‘Heldens Holland House’ tijdens EK

Het Nederlands elftal doet komende zomer mee aan het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland. Su...