Panningen, Netherlands

Taxusinzameling slaat jaartje over

Er wordt dit jaar door de stichting Taxus Taxi geen snoeisel ingezameld. De kosten voor het inzamelen en verwerken zijn op dit moment te hoog.
De redactie | 7 juni 2022 21:35 | Aangepast op 7 juni 2022 21:35
Ondanks dat de taxusinzameling in 2023 weer zal starten doet het voor de stichting pijn een jaar te moeten overslaan. “Wij vinden het erg vervelend dit nieuws te moeten brengen. Zeker voor de mensen die ons al jaren steunen en hun snoeisel altijd met de grootste zorg aanbieden”, vertelt Werner Toonen, coördinator van Stichting Taxus Taxi. “Aan deze mensen willen wij meegeven dat wij in 2023 zeker weer van de partij zullen zijn. De inzameling mag dan één jaartje overslaan, maar de strijd tegen kanker wordt onverminderd doorgezet.”  
Gestegen kosten
Stichting Taxus Taxi haalt al sinds 2008 taxussnoeisel gratis aan huis bij mensen op. Jaarlijks nemen tienduizenden mensen deel aan de taxusinzameling om zo hun steentje bij te kunnen dragen in de strijd tegen kanker. Nadat het snoeisel is opgehaald wordt het taxus groen afgeleverd bij een kruidendrogerij die het snoeisel droogt en gereed maakt voor transport naar het buitenland.
Dit laatste is onder andere waardoor er dit jaar een kink in de kabel zit. De prijzen voor energie zijn het afgelopen jaar zo explosief gestegen dat het drogen vele malen duurder is geworden. Maar ook andere kosten, zoals die voor transport zijn enorm gestegen. Dit maakt het voor de stichting dit jaar niet haalbaar de inzameling op te zetten.

Voor 2022 voldoende voorraad
Een belangrijk punt dat door de stichting wordt aangehaald is dat er op dit moment nog voldoende medicijn voorradig is. Er ligt altijd een bepaalde voorraad van het medicijn dat gewonnen wordt uit het taxussnoeisel opgeslagen. Dat er in 2022 geen inzameling plaatsvindt heeft geen gevolgen voor de mensen die het medicijn nodig hebben.

Lees meer over:

Taxusinzameling|Taxus|Taxus Taxi|

Meest gelezen

Politie zoekt naar vermiste 18-jarige

De redactie | 3 feb 2023 16:09

Politie deelt camerabeelden cashtrapper

De redactie | 1 feb 2023 18:23

Plattelandshoés krijgt nieuwe appartementen

De redactie | 31 jan 2023 19:21

Opening Straotzitting dit jaar extra bijzonder

De redactie | 2 feb 2023 18:33

Lees ook

Laatste week taxusinzameling

Stichting Taxus Taxi haalt het taxussnoeisel nog op tot en met vrijdag 12 augustus. Dit betekent dat...