Panningen, Netherlands

Taxussnoeisel meer dan welkom

Stichting Taxus Taxi gaat onvermoeibaar door in de strijd tegen kanker. Inmiddels is de taxusinzameling van 2022 alweer een aantal weken in volle gang. De doelstelling van 125.000 kilo snoeisel komt dichterbij, maar is ook nog erg ver weg.
De redactie | 21 juli 2022 12:00 | Aangepast op 21 juli 2022 12:00
Doelstelling nog ver weg
Normaal gesproken zamelt Stichting Taxus Taxi met haar team vrijwilligers in enkele maanden ongeveer 500.000 kilo vers taxusgroen in. Dit jaar is alles anders en is een doelstelling van 125.000 kilo gesteld.
Op dit moment zijn de kosten voor het inzamelen en verwerken te hoog en heeft de stichting een beperkter werkgebied. Ondanks dat 125.000 kilo slechts een kwart is van wat Taxus Taxi normaal gezien inzamelt, blijkt het lastiger dan gedacht deze doelstelling te behalen. Op het moment van schrijven is er een hoeveelheid van ongeveer 55.000 kilo gedoneerd. De stichting moet in ongeveer een maand tijd nog 70.000 kilo snoeisel inzamelen. Dit lijkt makkelijk haalbaar maar is in het huidige tempo toch nog een uitdaging.
Deelnemende gemeenten
Heeft u de taxushaag nog niet gesnoeid, dan komt dit mooi uit. Stichting Taxus Taxi doet een oproep aan iedereen uit de gemeenten: Asten, Berg en Dal, Bernheze, Beuningen, Boekel, Boxtel, Cranendonck, Deurne, Druten, Duiven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Gennep, Heeze-Leende, Helmond, Heumen, Horst aan de Maas, Laarbeek, Landerd, Land van Cuijk, Leudal, Lingewaard, Meierijstad, Montferland, Mook en Middelaar, Nederweert, Nuenen Gerwen en Nederwetten, Oisterwijk, Oss, Oude IJsselstreek, Overbetuwe, Peel en Maas, Sint-Michielsgestel, Someren, Son en Breugel, Uden, Venray, Weert, West Maas en Waal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar om gedurende het inzamelseizoen nog taxus aan te leveren. Het aanmelden van taxussnoeisel kan via www.taxustaxi.nl;
info@taxustaxi.nl of 085-489 6350. Dit jaar wordt niet gewerkt met de Taxus Taxi Tas. Het snoeisel kan gewoon los op een hoop gelegd worden.
Einddatum taxusinzameling
Ondanks dat de inzameling pas enkele weken aan de gang is, komt ook de einddatum elke dag dichterbij. Zoals het er nu naar uitziet zal nog ongeveer één maand taxussnoeisel worden ingezameld. Taxus Taxi geeft aan constant te monitoren hoeveel werkzame stof er in de naaldjes van de taxus aanwezig is. Zij meldt ook wanneer een definitieve einddatum voor 2022 bepaald is.

Meest gelezen

In memoriam: Renate van Rijn

De redactie | 2 okt 2022 15:09

Joost en Jopie maken showroom van woonkamer

De redactie | 29 sep 2022 15:35

Kind aangesproken door vreemde man in Meijel

De redactie | 28 sep 2022 17:03

Achterruit van auto aan diggelen geslagen

De redactie | 3 okt 2022 09:27

Lees ook

Stichting zamelt aggregaten in voor Oekraïne

Stichting Maasbree Wolsztyn is een inzamelingsactie gestart voor inwoners van de gemeente Lityn in O...

Terugkijken: Politiek Café Beesel

In het eerste Politiek Café stonden de thema's toerisme en zorg centraal. Alle partijen deelden hun...

Varkens omgekomen na val in gierput

Twee varkens zijn dinsdagavond overleden na een val in een gierput in Meijel.

School Beesel zorgt voor discussie in Politiek Café

De keuze over de nieuwe school leverde opnieuw discussie op in het Politiek Café. Maandag in de raa...

Voormalige camping en groepswoningen opvanglocaties Oekraïners

In twee groepswoningen in Maasbree en op een voormalige camping in Meijel worden Oekraïense vluchte...

CDA aan zet bij onderhandelingen voor college Beesel

Het CDA is de grootste partij in Beesel. Hoe gaat de coalitie eruit zien? De partij van Anouk Huijs ...