Panningen, Netherlands

Taxussnoeisel meer dan welkom

Stichting Taxus Taxi gaat onvermoeibaar door in de strijd tegen kanker. Inmiddels is de taxusinzameling van 2022 alweer een aantal weken in volle gang. De doelstelling van 125.000 kilo snoeisel komt dichterbij, maar is ook nog erg ver weg.
De redactie | 21 juli 2022 12:00 | Aangepast op 21 juli 2022 12:00
Doelstelling nog ver weg
Normaal gesproken zamelt Stichting Taxus Taxi met haar team vrijwilligers in enkele maanden ongeveer 500.000 kilo vers taxusgroen in. Dit jaar is alles anders en is een doelstelling van 125.000 kilo gesteld.
Op dit moment zijn de kosten voor het inzamelen en verwerken te hoog en heeft de stichting een beperkter werkgebied. Ondanks dat 125.000 kilo slechts een kwart is van wat Taxus Taxi normaal gezien inzamelt, blijkt het lastiger dan gedacht deze doelstelling te behalen. Op het moment van schrijven is er een hoeveelheid van ongeveer 55.000 kilo gedoneerd. De stichting moet in ongeveer een maand tijd nog 70.000 kilo snoeisel inzamelen. Dit lijkt makkelijk haalbaar maar is in het huidige tempo toch nog een uitdaging.
Deelnemende gemeenten
Heeft u de taxushaag nog niet gesnoeid, dan komt dit mooi uit. Stichting Taxus Taxi doet een oproep aan iedereen uit de gemeenten: Asten, Berg en Dal, Bernheze, Beuningen, Boekel, Boxtel, Cranendonck, Deurne, Druten, Duiven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Gennep, Heeze-Leende, Helmond, Heumen, Horst aan de Maas, Laarbeek, Landerd, Land van Cuijk, Leudal, Lingewaard, Meierijstad, Montferland, Mook en Middelaar, Nederweert, Nuenen Gerwen en Nederwetten, Oisterwijk, Oss, Oude IJsselstreek, Overbetuwe, Peel en Maas, Sint-Michielsgestel, Someren, Son en Breugel, Uden, Venray, Weert, West Maas en Waal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar om gedurende het inzamelseizoen nog taxus aan te leveren. Het aanmelden van taxussnoeisel kan via www.taxustaxi.nl;
info@taxustaxi.nl of 085-489 6350. Dit jaar wordt niet gewerkt met de Taxus Taxi Tas. Het snoeisel kan gewoon los op een hoop gelegd worden.
Einddatum taxusinzameling
Ondanks dat de inzameling pas enkele weken aan de gang is, komt ook de einddatum elke dag dichterbij. Zoals het er nu naar uitziet zal nog ongeveer één maand taxussnoeisel worden ingezameld. Taxus Taxi geeft aan constant te monitoren hoeveel werkzame stof er in de naaldjes van de taxus aanwezig is. Zij meldt ook wanneer een definitieve einddatum voor 2022 bepaald is.

Meest gelezen

Politie zoekt naar vermiste 18-jarige

De redactie | 3 feb 2023 16:09

Politie deelt camerabeelden cashtrapper

De redactie | 1 feb 2023 18:23

Plattelandshoés krijgt nieuwe appartementen

De redactie | 31 jan 2023 19:21

Opening Straotzitting dit jaar extra bijzonder

De redactie | 2 feb 2023 18:33

Lees ook

Trend: Je muur vol planten

Verticaal groen, het is een trend. Je ziet het op allerlei plekken, binnen én buiten. Het is je muu...

A73 bij Beesel zaterdag afgesloten

De A73 vanaf afrit Belfeld tot en met de afrit Beesel is zaterdag afgesloten. Deze afsluiting duurt ...

Oorkonde Helie Derks bij einde Triduüm Peel en Maas

Na 70 jaar is er donderdag een einde gekomen aan het Triduüm Peel en Maas. Drie dagen van godsvruch...

Doek valt voor Panningse toneelgroep

Na ruim 42 jaar valt het doek voor Toneelgroep Aventatie. De toneelgroep uit Panningen laat op Faceb...

Nieuwe OLS-winnaar gehuldigd in provinciehuis

Schutterij Sint Willibrordus heeft dinsdag de organisatie van het OLS officieel overgegeven aan de n...

Verdubbeling bijdrage omgevingsfondsen windparken Zuidenwind

In de algemene ledenvergadering van Zuidenwind is zaterdag besloten om de bijdrage aan de omgevingsf...