Panningen, Netherlands

'Te pittige' Marion naar huis gestuurd door boer Jouke

Marion uit Helden heeft de boerderij van Jouke uit Friesland moeten verlaten, omdat ze volgens de boer 'te pittig' voor hem is.
De redactie | 4 april 2022 11:14 | Aangepast op 4 april 2022 11:14
Dat was zondagavond te zien in Boer Zoekt Vrouw.

Naar huis sturen
De Heldense was samen met twee andere vrouwen door de Friese veehouder gekozen om bij hem om te boerderij te komen logeren. In de zevende aflevering moest boer Jouke kiezen wie hij naar huis stuurt. Hij noemde de naam van Marion.

Te pittig
Jouke denkt dat de Heldense net iets te pittig voor hem is. Yvon Jaspers wees hem erop dat hij dat wel wilde. "Ja maar té kan ook", reageerde de boer. "Ik denk dat dat op termijn wat kan botsen als we oneens zijn met elkaar." Ook zei hij tegen Jaspers dat hij zich tot de andere twee dames net iets meer aangetrokken voelt.

Wil graag snappen
"Jammer", reageerde Marion op zijn keuze. "Waar ik wel heel veel moeite mee heb gehad is zijn uitspraak waarom er bij mij geen gevoel is", vertelt ze in een terugblik op de site van Boer Zoekt Vrouw. "Of minder gevoel is, laat ik het zo zeggen. Want ik wil hem heel graag snappen. Ik wil snappen waarom hij denkt dat ik te pittig ben. Waarom hij denkt dat wij snel zouden botsen, enzovoorts."

Beter willen leren kennen
In totaal zagen ruim 3,1 miljoen mensen Marion vertrekken naar Limburg. "Het komt dan wel ook even binnen dat je dus ook weer de lange reis terug mag zonder die liefde", vertelt de Limburgse. "Ik vond Jouke een hele spontane jonge boer, een hele leuke jongen. Hij zag er goed uit, had prachtige ogen. Hij had z'n zaakjes ook heel goed voor elkaar op z'n boerderij. Wel echt op z'n eigen manier en volgens zijn schema. Maar ja, wel eentje van wie ik denk: nou, die wil ik wel beter leren kennen."

Filmpjes grijs gedraaid
Ze zette al haar ervaringen en avonturen op papier. "Ik wil wel echt weten van hoe zat ik er toen ook echt in als Marion. Wat voelde ik, wat ging er door me heen?" Een van die dingen die ze opschreef is dat ze hem waarschijnlijk nooit meer gaat zien. "Die jongen die jou raakte met het voorstelfilmpje. Waarvan je de filmpjes grijs gedraaid hebt. Waar je zo zenuwachtig voor was."

Mooie bevestiging
Ondanks de uitkomst, kijkt ze er met een positief gevoel op terug. "Ik ben blij dat ik geschreven heb en het heeft me ook gebracht dat ik weet dat iemand me wel dusdanig leuk kan vinden om van een speeddate naar een dagdate te gaan en van een dagdate naar de logeerweek. Dat is ook een hele mooie bevestiging dat iemand wel in dat traject iets in jou heeft gezien."

De Heldense hoopt 'binnen niet al te lange tijd' wel nog 'die leuke man' te gaan ontmoeten 'die wel een match met mij is'.

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Lees ook

Oud-burgemeester voormalige gemeente Helden overleden

Ben Schellekens, oud-burgemeester van de voormalige gemeente Helden, is overleden. Hij werd 86 jaar.

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Een wooncomplex in een groene omgeving voor jong en oud, waar continu zorg geboden en gewaarborgd wo...

Komende maanden groot onderhoud aan wegen in Baarlo, Helden en Meijel

De komende maanden voert de gemeente Peel en Maas grote onderhoudswerkzaamheden uit aan enkele wegen...

Fietster gewond na aanrijding met auto in Helden

Een fietster is woensdagmiddag gewond geraakt nadat ze werd aangereden door een auto. Het ongeval ge...

Doneeractie gestart na brand bij aspergebedrijf

Nog geen 12 uur na de verwoestende brand bij het aspergebedrijf in Helden is er een crowdfundactie o...

Aspergebedrijf alles kwijt na verwoestende brand: “Staan alleen nog muren”

Een uitslaande brand heeft dinsdagochtend de winkel en een bedrijfsloods van Peeters Asperges in Hel...