Panningen, Netherlands

Tennet kan bedrijven aansluiten door extra ruimte op stroomnet

Bedrijven in Limburg en Noord-Brabant kunnen vanaf december weer aangesloten worden op het stroomnet. Dat laat netbeheerder Tennet weten.
De redactie | 9 september 2022 16:04 | Aangepast op 9 september 2022 16:04
Er komt ongeveer 1700 megawatt aan extra ruimte beschikbaar, vergelijkbaar met 9 keer het vermogen van de stad Den Bosch of 10 keer de stad Maastricht. Een aantal wind- en zonneparken kunnen met de uitbreiding worden aangesloten. Dat zijn de conclusies van een onderzoek dat de landelijke netbeheerder TenneT de afgelopen maanden heeft uitgevoerd.

Op het net
In Limburg en Noord-Brabant was in juni een voorlopige pauze ingelast voor nieuwe bedrijven die om een aansluiting vroegen op het elektriciteitsnet. Ook verzoeken van bestaande bedrijven die hun aansluiting wilden verzwaren voor hun verduurzamingsplannen, konden niet meteen worden behandeld.

Grootverbruikers
Voor bedrijven die een aansluiting willen of hun aansluiting willen verzwaren, komt er in totaal 722 megawatt beschikbaar. Hiermee kunnen TenneT en de regionale netbeheerder Enexis in principe alle grootverbruikers aansluiten, die op een wacht- of interesselijst staan. Voor de aanvragers van zonneparken en windmolens komt er 960 megawatt aan extra capaciteit bij. Dit is niet voldoende om álle partijen aan te sluiten die op dit moment op de wacht- of interesselijst staan.

De netbeheerders gaan komende periode afspraken maken met de klanten om deze vrijgekomen capaciteit in te zetten.

Lees meer over:

Tennet|Stroomnet|

Meest gelezen

Politie zoekt vermiste vrouw

De redactie | 27 sep 2022 15:51

Kind aangesproken door vreemde man in Meijel

De redactie | 28 sep 2022 17:03

Joost en Jopie maken showroom van woonkamer

De redactie | 29 sep 2022 15:35