Panningen, Netherlands

Tijs van Lierop voorgedragen als nieuwe wethouder

Tijs van Lierop Linda van der Wijst
Tijs van Lierop wordt voorgedragen als nieuwe wethouder van de gemeente Peel en Maas. Hij volgt daarmee Anget Mestrom op, die begin deze maand overleed.
Niels van Rens | 20 juli 2023 21:17 | Aangepast op 20 juli 2023 21:17
In de ledenvergadering van Lokaal Peel&Maas is er ingestemd met de voordracht van Van Lierop als wethouder van de gemeente Peel en Maas. Van Lierop is 45 jaar en is geboren in Panningen. Hij woont samen met Tessa van de Riet en ze zijn samen de ouders van Sean (11) en Dean (9).

Manager
Van Lierop is in 1999 in dienst getreden bij aannemingsbedrijf Van Lee in Veghel. Dit bedrijf is overgegaan in het bouwconcern Heijmans. Vanaf 2000 is hij intern doorgestroomd naar de afdeling sportrealisatie en is hier uiteindelijk doorgegroeid van assistent uitvoerder tot projectleider. Tussen 2014 en 2016 heeft Van Lierop als projectleider gewerkt bij KYBYS contracting om vanaf 2016 te starten bij zijn huidige werkgever Antea Group. Bij Antea Group is hij doorgegroeid tot projectmanager.

Voorzitter
Vanaf het ontstaan van de gemeente Peel en Maas, in 2010, is Van Lierop als bestuurslid van Lokaal Peel&Maas toegetreden en waar hij sinds 2018 partijvoorzitter is. Vanaf 2018 is hij als burgerraadslid betrokken geraakt bij de fractie van Lokaal Peel&Maas. Na de gemeenteraadverkiezingen van 2022 heeft hij als kartrekker deelgenomen aan de informatie- en formatieronde wat uiteindelijk heeft geleid tot de huidige coalitie.

Van Lierop neemt de portefeuille van Mestrom over, waarbij in onderling overleg tussen hem en zittend wethouder Erik Nijssen, vanuit de interessegebieden van beiden, is besloten om een kleine wisseling in de portefeuilleverdeling te laten plaatsvinden. Als de gemeenteraad instemt met de benoeming van de Panningnaar, zullen de portefeuilles financiën en openbare ruimte uitgewisseld worden. De definitieve verdeling wordt in de eerste collegevergadering na de benoeming besproken en wordt daarna definitief.

Vetrouwen
De leden van Lokaal Peel&Maas hebben het volledige vertrouwen uitgesproken in Van Lierop. “We zijn ervan overtuigd dat Tijs, als wethouder met de portefeuilles openbare ruimte en sociaal domein, zijn functie in de geest van onze partij Lokaal Peel&Maas gedreven en integer uit zal voeren”, zegt de partij in een persbericht. “Uiteraard in goede samenwerking met de burgemeester, collega wethouders, de gemeenteraad en de ambtenaren.”
De benoeming van Tijs van Lierop wordt pas na het zomerreces behandeld.

Meest gelezen

In memoriam: Leo van Crooy

De redactie | 6 apr 2024 11:21

Gewonde na aanrijding in Panningen

De redactie | 11 apr 2024 20:56

Lees ook

Judoka’s grote winnaars bij Sportgala Peel en Maas

Judoka Mark van Dijk uit Egchel heeft vrijdagavond de gemeentelijke sporttrofee van Peel en Maas ont...

Thema ondernemersprijs dit jaar is 'het nieuwe ondernemen'

Het thema van de Kiwanis Ondernemersprijs is dit jaar het nieuwe ondernemen. De inschrijving voor de...

Eerste bijenzwerm van het jaar in Kessel

Ze zijn vroeg dit jaar: de eerste bijenzwerm is gesignaleerd in Kessel. In een kersenboom streken de...

Wie wint het Sportgala 2023?

Welke sporter of sportploeg wint vanavond het Sportgala? In DOK6 wordt de dertiende editie vanavond ...

Verbinding tussen Meijel en Beringe weer geopend

Het heeft tien maanden geduurd, maar de Meijelseweg, Heldensedijk en Kerkstraat worden op 12 april w...

Lars Jacobs pakt derde plek bij NK brood- en banketbakken

Lars Jacobs uit Panningen heeft woensdag de derde plek weten te bemachtigen tijdens het NK Brood- en...